Barack Obama in Holland voor eerste keer in Chevrolet Volt

16/07/2010 13:56

Press Release

HOLLAND/BREDA - President Barack Obama heeft voor de eerste keer plaats genomen in de elektrische Chevrolet Volt tijdens een bezoek aan de Compact Power accufabriek in Holland, Michigan. LG Chem, waartoe Compact Power behoort, is de producent van de accucellen voor de Volt, die later dit jaar in Amerika op de markt komt.

De Volt heeft een actieradius van zo'n 550 kilometer en rijdt continu met elektrische aandrijving. De eerste 60 kilometer worden uitsluitend op pure elektriciteit afgelegd, afkomstig uit de 16-kWh lithium-ion batterij, zonder gebruik te maken van brandstof en zonder CO2-uitstoot. Wanneer de lithium-ion batterij bijna leeg is, treedt ongemerkt een generator in werking om op een volle tank de elektrische actieradius met zo'n 480 kilometer te vergroten.

Het Volt accupakket wordt vervaardigd in Brownstown Township, Michigan, waarna het wordt getransporteerd naar de Detroit Hamtramck assemblagefabriek voor installatie in de Volt. Chevrolet heeft deze week bekendgemaakt dat de Volt-accu in Amerika standaard een garantie heeft van acht jaar of 160.000 kilometer.

Over Chevrolet

Chevrolet is het grootste, wereldwijde merk van General Motors met een jaarlijkse verkoop van 4,5 miljoen auto's in ruim 130 landen. Het is het vierde merk wereldwijd qua verkopen en tevens één van de snelst groeiende automerken ter wereld. Chevrolet staat voor expressief design en aansprekende prestaties en streeft ernaar de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden in ieder marktsegment waarin het merk is vertegenwoordigd. Na de herstart in Europa in 2005 heeft Chevrolet haar verkopen meer dan verdubbeld naar ruim 500.000 eenheden in Europa. Tot de vernieuwde modelreeks van Chevrolet behoren de Spark, Aveo, de compacte Cruze sedan, de Captiva SUV en de Epica middenklasser. De grootste markten van Chevrolet zijn Rusland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Opgericht in 1911 door de Zwitserse emigrant Louis Chevrolet, bereidt het merk zich nu voor op de viering van het 100-jarig bestaan met de introductie van de elektrische, innovatieve Chevrolet Volt.

Voor meer informatie over Chevrolet: http://www.chevroleteurope.com of http://media.chevroleteurope.com.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.chevrolet.nl