Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 16-07-2010

Een aanhouding tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was het rustig in de binnenstad. Er is een aanhouding verricht. Een 41-jarige man uit Rijsbergen gedroeg zich vervelend op een terras aan de Grote Markt. Horecapersoneel alarmeerde de politie. De man wilde niet vertrekken en gedroeg zich erg vervelend. Ook bij aankomst van de politie wilde hij niet meewerken en is tegen middernacht aangehouden voor verstoring van de openbare orde.
De politie trof gedurende de nacht een man uit Bergen op Zoom liggend aan op de Havermarkt. Hij had GHB gebruikt en was totaal van de wereld. De politie alarmeerde de ambulancedienst en deze hebben de man meegenomen voor behandeling.
Ook werd een bekeuring uitgedeeld voor parkeren op een
invalidenparkeerplaats.

32 bedrijven bezocht bij integrale handhavingsactie

BREDA: Op donderdag werd en integrale handhavingsactie gehouden in Breda. In totaal bezocht men 32 bedrijven. Er werden diverse
overtredingen geconstateerd.

Medewerkers van de gemeente Breda constateerden bij 4 bedrijven dat de brandveiligheid niet in orde was. 2 van de panden hadden plastic schroten aan de muren in de keuken en geen brandvertragende muren. Ook bleken de brandblussers niet in orde. Bouw- en woningtoezicht zal bij deze bedrijven later opnieuw controleren.
Door medewerkers van de afdeling bijzondere wetten werd vastgesteld dat in 2 zaken drank werd geschonken, terwijl hiervoor geen drank- en horecavergunning was afgegeven. Voor één van deze bedrijven was het de tweede keer dat dit geconstateerd werd en daarom zal een dwangsom worden opgelegd.

De politie inde tijdens de controle een openstaande boete van 110,-. De vreemdelingenpolitie controleerde in totaal 36 personen op identiteit.

De Belastingdienst zal 5 bedrijven opnieuw bezoeken in verband met onregelmatigheden in de administratie. Door deurwaarders van de Belastingdienst werd voor een bedrag van ruim 158.000,- beslag gelegd op goederen. 6 auto's werden direct afgevoerd en een bedrag van 7500,- werd direct afgerekend. Bij één horecaonderneming is de inventaris in beslag genomen en afgevoerd.

Twee aanhoudingen voor diefstal scooter

BREDA: De politie kreeg donderdag aan het begin van de avond melding dat er in de Korte Boschstraat een scooter stond, die eerder gestolen was. De scooter was van een bekende van de melder. Hij besloot extra sloten op de scooter te bevestigen. Op enig moment kwamen er twee mensen aan die naar de scooter liepen. Het tweetal is door de politie aangehouden. De 25-jarige man en 24-jarige man uit Breda zijn
aangehouden. Een van hen bleek in bezit van de sleutels van de scooter. Ook had de man een identiteitskaart, een bankpas en een
verblijfsvergunning op zak die niet op zijn naam stonden. De
identiteitskaart was als vermist opgegeven. De man was tevens in bezit van een zakje wiet. Alle goederen zijn in beslag genomen en de eigenaren van de documenten zijn in kennis gesteld.
De eigenaar van de scooter heeft zich met overschrijvingsbewijs van het voertuig bij de politie gemeld. De signalering voor de scooter is ingetrokken.
De verdachten zijn na verhoor in de loop van vrijdagochtend in vrijheid gesteld.

Opnieuw twee verdachten voor openlijke geweldpleging

TETERINGEN: De politie hield donderdag opnieuw twee verdachten aan voor betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging die afgelopen zondag na de WK-wedstrijd Nederland-Spanje plaatsvond aan de Laarakker. De twee verdachten, 16-jarige jongens uit Teteringen, werden donderdagochtend aangehouden en zijn in verzekering gesteld. Eerder werden al twee verdachten aangehouden.

Een 19-jarige man uit Oosteind liep die avond met zijn vriendin over de Laarakker, nadat ze de finalewedstrijd hadden gekeken in een
nabijgelegen horecagelegenheid. Ze passeerden een groepje jongeren die zich verbaal erg agressief gedroegen. De 19-jarige man zei hier iets van en de groep van 7 jongemannen keerde zich tegen hem. Hij werd meerdere keren geschopt en geslagen en raakte enige tijd buiten bewustzijn. Hij liep ernstig letsel in zijn gezicht op door de mishandelingen, waaronder afgebroken en losse tanden. Mogelijk heeft het slachtoffer ook een hersenkneuzing.

De politie stelde een onderzoek in naar de mishandelingen en verrichtte een buurtonderzoek. Er zijn meerdere getuigenverklaringen opgenomen. De politie hield tot nu toe vier verdachten aan. Dinsdag werden al een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Teteringen aangehouden ook zij zijn in verzekering gesteld na hun aanhouding. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Winkeldieven met geprepareerde tas aangehouden

BREDA: Beveiligingsmedewerkers van een warenhuis in de Karrestraat bemerkten donderdag dat twee personen mogelijk aan het stelen waren. Uit camerabeelden bleek dat ze goederen uit de schappen namen en deze niet terug zetten. De man en de vrouw verlieten de winkel zonder dat de detectiepoortjes in werking traden. De beveiliger zag dat het tweetal een geprepareerde tas bij zich had. Ze zijn aangehouden en de gestolen parfum, ter waarde van bijna 190,- is geretourneerd aan de winkel. De politie nam de 26-jarige man uit Schiedam en een 23-jarige man uit Breda over en nam aangifte op van de gedupeerde. De politie nam de geprepareerde tas in beslag. Beide verdachten zijn na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Scooterrijder gewond bij ongeval

BREDA: Donderdag gebeurde er rond 19.45 uur een ongeval op de Dijklaan. Een 27-jarige vrouw uit Breda wilde vanuit een parkeervak aan de Dijklaan wegrijden, toen ze een passerende scooter over het hoofd zag en er een aanrijding ontstond. De opzittenden van de scooter, een 18-jarige vrouw en een 18-jarige man uit Breda kwamen ten val. De man, de bestuurder van de scooter, liep vermoedelijk een beenbreuk op bij de aanrijding en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Van de 27-jarige vrouw is een verklaring opgenomen. De politie maakt in verband met het opgelopen letsel dossier op.

Automobilist over de kop

ETTEN-LEUR: Vrijdag gebeurde er rond 06.50 uur een ongeval in de Korte Brugstraat. Hier zou een auto over de kop zijn gegaan. De politie trof de auto ondersteboven aan in de straat. De 29-jarige bestuurder uit Etten-Leur was uit het voertuig en verklaarde met de autoradio bezig te zijn geweest, waardoor hij niet zag dat er een vrachtwagen geparkeerd stond op de weg. De bestuurder van de vrachtwagen was aan het lossen. De automobilist reed tegen de zijkant van de vrachtwagen aan, sloeg over de kop en raakte een geparkeerde auto. De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor controle.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 16-07-2010 14:04 | © Regio Midden en West Brabant |