FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: poortacties leiden tot nieuwe cao Sara Lee

De leden van FNV Bondgenoten bij Sara Lee hebben ingestemd met het principeakkoord voor een nieuwe cao dat de bond bereikte met het bedrijf. Het principeakkoord kwam tot stand onder druk van een aantal poortacties die FNV Bondgenoten organiseerde.

Bestuurder Nicole Boonstra van FNV Bondgenoten: "We hebben afgedwongen dat we nu apart over de pensioenkwesties bij Sara Lee gaan praten, waar Sara Lee dat eerst alleen maar wilde in combinatie met de cao. We hebben nu een cao afgesproken met een looptijd van een half jaar. Dat half jaar gaan we gebruiken om te praten over de pensioenregeling." De lonen voor de werknemers van Coffee en Tea (Douwe Egberts en Pickwick) gaan per 1 juli 0,6% omhoog. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over een werkgelegenheidsgarantie, levensfasebewust personeelsbeleid, telewerken en gaat Sara Lee twee Wajongers in dienst nemen.

De werknemers van Sara Lee die vallen onder de cao voor Household en Bodycare (o.a. Zwitsal, Zendium en Biotex) krijgen per 1 juli een loonsverhoging van 1,15% en een eenmalige uitkering van EUR 150,-.

Bij Sara Lee Nederland werken ongeveer 2700 mensen.