Gemeente Roermond

Aanleg rotondes Maastrichterweg

Het college van burgemeester & wethouders heeft een voorbereidingskrediet vastgesteld voor de herinrichting van de Maastrichterweg. Dit project omvat de aanleg van twee rotondes, te weten op de kruispunten met Mussenberg en de Burgemeester Geuljanslaan. Het project omvat tevens onderhoudswerkzaamheden aan de rijbaan en fietspaden van de Maastrichterweg en Rijksweg N271. Ook het afsluiten van de aansluiting Roerderweg op de Maastrichterweg maakt onderdeel uit van dit project.

Direct na de zomervakantie wordt gestart met de planvoorbereiding. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2011 een definitief ontwerp vastgesteld, waarna de werkzaamheden kunnen worden aanbesteed. Met de uitvoering van het project kan dan aan het einde van het voorjaar 2011 worden gestart. De werkzaamheden zullen naar verwachting ongeveer een jaar duren. Tijdens de planvoorbereiding wordt een definitieve planning vastgesteld.

Gedurende de planvoorbereiding worden het ontwerp van de weg en de verschillende maatregelen verder uitgewerkt. Ook worden dan de voorwaarden voor de tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens de werkzaamheden bepaald. Vanzelfsprekend worden direct belanghebbenden hierover geconsulteerd en geïnformeerd.

Eerste publicatiedatum: 16-07-2010 Bijgewerkt: 16-07-2010