Politie Zaanstreek-waterland

Politie waarschuwt voor zakenrollers

Zaandam, 16-07-2010 o Een 65-jarige vrouw uit Zaandam is donderdagmiddag, omstreeks 16.00 uur, beroofd van haar tas.

Ze liep op de Gedempte gracht in Zaandam toen zij merkte dat haar tas weg was. Mogelijk dat de zakkenroller de tas van de vrouw losgesneden of geknipt heeft. De politie Zaanstreek-Waterland waarschuwt inwoners. Zakkenrollers zijn voornamelijk actief in steden waar het erg druk is met winkelend publiek zodat ze zo min mogelijk opvallen als ze hun slag willen slaan. Als u de volgende tips in acht neemt dan verkleint u de kans dat een zakkenroller u als slachtoffer kiest:
* Draag uw tas om uw schouder en hals en aan de voorkant. Of kies ervoor om uw waardevolle voorwerpen onder uw kleren te dragen, bijvoorbeeld in een buideltasje of binnenzak.
* Berg pasjes en geld altijd gescheiden op.
* Pas goed op uw spullen op drukke plekken.
* Stop uw geld en waardevolle voorwerpen zorgvuldig weg. * Verstop uw portemonnee goed in uw binnenzak of halstas. * Neem niet meer geld mee dan u denkt nodig te hebben.
* Neem altijd uw tas mee in de paskamer.
* Zakkenrollers werken vaak in een team en gebruiken dan bepaalde tactieken. Kijk uit voor afleidingsmanoeuvres. Zo kan iemand iets op je knoeien of iets aan je vragen, terwijl een ander ondertussen je je portefeuille afhandig maakt.
* Doe de tas niet om het stuur van uw fiets of in de fietsmand. * Doe indien mogelijk boodschappen samen met een ander. * Loop in goed verlichte straten en niet in een al te stille omgeving.

Bent u toch beroofd van uw geld? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Wie weet kan de politie met een signalement, de dader opsporen.