Artsen zonder Grenzen

Haïti: tenten verdeeld na verwoesting kamp door storm

16-07-2010

Meer dan 2.300 Haïtianen zijn maandag opnieuw dakloos geraakt nadat een storm het Coraille kamp bij Port-au-Prince trof. 345 tenten werden verwoest. De bewoners moesten de nacht doorbrengen in de regen. Artsen zonder Grenzen verdeelde een dag later 245 tenten. Er wonen in totaal 7.000 mensen in het kamp.

Tenten

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zorgde op dinsdag voor 100 tenten. Artsen zonder Grenzen stelde de resterende 245 tenten beschikbaar, nadat we door de VN op de hoogte waren gebracht waren van de situatie.

Noodvoorraad

Artsen zonder Grenzen heeft in de periode na de aardbeving op 12 januari 27.000 tenten uitgedeeld. Als medische organisatie richten we ons op de medische noden van de bevolking die door de aardbeving getroffen is. We hebben een kleine noodvoorraad aan tenten voor uitzonderlijke gevallen.

Orkaanseizoen

Er is nog weinig voortgang geboekt bij de bouw van meer permanente en betere woningen. Nog altijd wonen ruim 1 miljoen mensen in Haïti onder plastic zeil in geïmproviseerde kampen. De regen en het orkaanseizoen dreigen de situatie nog erger te maken.

Noodhulp

Artsen zonder Grenzen volgt de situatie nauwkeurig en zal haar best doen de bevolking medische noodhulp te bieden als de situatie verder verslechtert. De organisatie heeft weinig capaciteit om ook in onderdak te voorzien.

Welzijn

Nu het regen- en orkaanseizoen aangebroken is, maakt Artsen zonder Grenzen zich veel zorgen om het welzijn van de bevolking van Haïti.

Meer weten over onze projecten in Haïti