ProRail

Persbericht

16-07-2010

ProRail werkt flink door deze zomer

Om het spoor in topconditie te houden, werkt ProRail in juli en augustus op verschillende plekken in Nederland aan het spoor. Er vinden omvangrijke werkzaamheden plaats in onder meer Arnhem, Geldermalsen en Rotterdam, waardoor er soms lange perioden geen treinverkeer mogelijk is. Er gelden alternatieve routes of er worden bussen ingezet. Ook op andere trajecten vinden werkzaamheden plaats.

ProRail kiest ervoor extra door te werken in de zomermaanden. In deze periode zijn er minder treinreizigers die er hinder van ondervinden. Ook bundelt de spoorbeheerder het werk op verschillende plaatsen, zodat het treinverkeer niet nog een keer in drukke tijden stilgelegd hoeft te worden.

Geldermalsen

Van zaterdag 17 juli tot en met woensdag 21 juli werkt ProRail aan de spoorverdubbeling tussen Utrecht en Houten en het nieuwe station Lunetten. Bij station Geldermalsen worden de monumentale Lingebrug en de voetgangersbrug vervangen. Ook zijn er werkzaamheden bij station Houten. NS zet bussen in. Intercityâs worden omgeleid tussen Utrecht en âs-Hertogenbosch via Nijmegen.

Arnhem

ProRail werkt van zondag 25 juli tot en met zondag 22 augustus aan de uitbreiding van sporen op Arnhem. Er komt een extra perronspoor en een nieuwe spoorkruising waardoor er meer treinen kunnen rijden van en naar Arnhem. Hiermee wordt station Arnhem klaargemaakt voor het groeiende reizigersaantal. Nu ontstaan er vertragingen omdat treinen op elkaar moeten wachten. Na de werkzaamheden is dat verholpen. NS zet bussen in. Reizigers tussen Utrecht en Nijmegen reizen om via âs-Hertogenbosch.

Rotterdam

Vanaf maandag 9 augustus tot en met vrijdag 13 augustus vervangt ProRail in verband met groot onderhoud wissels op Rotterdam Centraal. Hierdoor rijden er in deze periode minder treinen tussen Rotterdam en Utrecht en worden treinen tussen Den Haag en Eindhoven/ Venlo/ Tilburg omgeleid via Utrecht. Reizigers moeten rekening houden met extra overstappen en/of omreizen via andere routes.

Reisinformatie

Reizigers wordt geadviseerd zich de komende maanden goed te laten informeren over de reismogelijkheden bij de verschillende vervoerders. Of raadpleeg teletekstpagina 754.

Een overzicht van alle werkzaamheden aan het spoor is te vinden op de site van ProRail en die van NS.Â