Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 16 juli

Alkmaar, 16-07-2010 o 15.30 uur

Schilder breekt enkel na val van steiger

Middenmeer, vrijdag 16 juli 2010.

Een ongeveer 25-jarige schilder uit het Friese Stiens heeft bij een val van een steiger vanmorgen rond 09.00 uur zijn enkel gebroken. De man was bezig om een bedrijfspand aan de Havenkade op te knappen en stond op het eerste plateau van een rolsteiger te werken. Vermoedelijk door een misstap is hij naar beneden gevallen. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn.

Hulpvaardige vrouw met behulp van listige truc bestolen (tevens homepagebericht)

Castricum, donderdag 15 juli 2010.

De politie in de regio Noord-Holland Noord krijgt diverse malen per jaar aangiftes binnen van hulpvaardige gedupeerden die met behulp van een list zijn bestolen van hun bankpas waarmee vervolgens geld is opgenomen nadat vooraf de pincode is afgekeken.

Zo ook gistermiddag in Castricum. Een 74-jarige vrouw uit die plaats had rond 11.15 uur op een parkeerterrein aan de Geesterduinweg een Engels sprekende man geholpen door hem met een wegenkaart die hij bij zich had de weg naar Zwolle te wijzen. Ze wees de weg op de kaart die lag op de motorkap van een geparkeerde auto.

Ondertussen pikte een handlanger van de man haar bankpas uit haar tas die op de passagiersstoel van haar eigen auto ernaast stond. Korte tijd later bleek er met haar pas een bedrag van een paar honderd euro te zijn gepind bij een bank in Alkmaar. De vrouw vermoed dat haar pincode door het tweetal kort ervoor is afgekeken bij een geldopname van haar bij een pinautomaat in Castricum.

Deze werkwijze is bij de politie bekend en wordt toegepast door Zuid-Europese types die in wisselende samenstelling her en der in de regio opereren.

In dit geval was de verdachte die de weg vroeg een man van ruim 45 jaar oud met een breed postuur. Hij was ongeveer 1,75 meter lang en had kort zwart haar en een bol gelaat. Hij droeg een snor en een blauw-grijs jack. Hij had een verzorg uiterlijk en sprak Engels.

De vrouw zag de handlanger van de man alleen vanuit een ooghoek van de achterkant. Hij was iets kleiner en had zwart netjes geknipt haar. Hij droeg een licht jack.

De politie stelt een nader onderzoek in en adviseert niet te goed van vertrouwen te zijn in dit soort gevallen.

Aanhouding na bedreiging met mes

Zwaag, donderdag 15 juli 2010.

In de avond heeft de politie een 36-jarige man uit Hoorn aangehouden nadat hij tijdens een ruzie op de Kostertuin een eveneens 36-jarige buurman had bedreigd met een mes. De twee hadden een zakelijk geschil over een auto. Dit ontaardde in een discussie waarbij de verdachte met een mes zwaaide en daarna de woning van het slachtoffer verliet. Er werd niet gestoken. De politie heeft de verdachte, die onder invloed van drank en mogelijk drugs was aangehouden en ingesloten in verband met een nader onderzoek. Het mes is in beslag genomen.

Aanhouding na huiselijk geweld

West Graftdijk, vrijdag 16 juli 2010.

Gisteravond heeft de politie een 43-jarige man bij zijn woning aangehouden nadat omwonenden hadden gebeld over de mishandeling van de vrouw des huizes. Zij bleek door haar man geslagen en gestompt te zijn na een echtelijke ruzie in het bijzijn van hun minderjarige kind. De vrouw raakte licht gewond en deed aangifte. De man werd voor de nacht opgesloten in een politiecel. Hij verklaarde vandaag spijt te hebben van zijn gedrag en is in de loop van de ochtend met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Drankrijder gepakt

Egmond aan den Hoef, vrijdag 16 juli 2010.

Kort na middernacht werd bij een routinecontrole op de Banweg een 48-jarige automobilist uit Bergen betrapt op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau twee maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l namelijk 445 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Jongen aangehouden wegens joyriding op bromfiets

Egmond aan Zee, donderdag 15 juli 2010.

Rond 17.00 uur hielden twee agenten die bezig waren met het toezicht op de kermis een 16-jarige jongen uit Egmond aan Zee aan wegens diefstal van een bromfiets.

Bij het zien van de agenten op de Sportlaan gooide de jongen de scooter in de berm en rende hij weg. Hij kon worden achterhaald en de jongeman gaf toe dat hij de scooter, die niet op slot zou hebben gestaan, had gepikt op de Wal. Hij zou er alleen een rondje op hebben willen rijden. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Auto weg na inbraak

Den Helder, vrijdag 16 juli 2010.

Vannacht rond 04.00 uur werden bewoners van een hoekwoning aan de Herzogstraat wakker van geluid vanaf de begane grond. Toen ze op onderzoek uitgingen bleek er te zijn ingebroken. De daders waren binnen gekomen na het openbreken van de achterdeur en zijn achterom vertrokken. Ze hebben ondermeer een horloge, een telefoon, een spelcomputer en een laptop meegenomen. De eigenaar van de woning miste ook zijn sleutels en daarmee is zijn auto meegenomen. Het gaat om een blauwe Volkswagen , type Golf en voorzien van het kenteken 59-FR-TN. De politie stelt een nader onderzoek in en de auto staat internationaal gesignaleerd.

Aanhouding na vernieling ruit

Den Helder, vrijdag 16 juli 2010.

Gisteravond heeft de politie op het Bernhardplein een 46-jarige zwerver aangehouden die kort daarvoor op de Tuinstraat een ruit van een woning had vernield. De man was erg dronken en verklaarde vandaag, na te zijn ontnuchterd in een politiecel, dat hij met een lege fles het raam van het leegstaande pand had vernield. Hij had er geen aanleiding voor. Hij is in de loop van de middag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Caféontzegging

Den Helder, vrijdag 16 juli 2010.

Rond 03.20 uur kreeg een dronken 19-jarige jongeman uit Den Helder het aan de stok met een beveiliger van een café aan de Koningstraat. Hij verstoorde de openbare orde door op straat te schreeuwen en zijn opponent de bedreigen. Hij was door de drank opstandig en agressief. Omstanders waren er getuige van. De politie heeft de man aangehouden en ter ontnuchtering opgesloten in een politiecel. Hij heeft van het café een ontzegging gekregen om daar nog langer te komen en van de politie kreeg de man een waarschuwing. Wanneer hij zich nog eens misdraagt krijgt hij een ontzegging voor het gehele uitgaansgebied.

Aanhouding wegens gebiedsverbod

Den Helder, donderdag 15 juli 2010.

Rond 18.15 uur hebben agenten op de Koningstraat een 47-jarige man uit Den Helder aangehouden omdat hij zich op verboden gebied bevond. De man, die in het centrum van de stad regelmatig overlast heeft veroorzaakt, heeft voor twee maanden een gebiedsontzegging tussen 09.00 en 21.00 uur. Hij was daarvan, volgens eigen zeggen, niet van op de hoogte. Hij heeft een brief die destijds aan hem is uitgereikt niet gelezen. Hij is met een proces-verbaal op zak heengezonden en beloofde voorlopig uit de stad weg te blijven.

Drankrijder aangehouden

Alkmaar, vrijdag 16 juli 2010.

Rond 04.00 uur werd bij een routinecontrole op de Geestersingel een 28-jarige automobilist uit Alkmaar betrapt op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau bijna twee maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l namelijk 400 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Dronken agressieve man in verzekering gesteld

Alkmaar, vrijdag 16 juli 2010.

Vannacht rond 04.15 uur kreeg de politie de melding dat er een licht gewonde man op de Molenbuurt op straat zou liggen. De man bleek ondermeer een dikke lip opgelopen te hebben en bloedde daaraan enigszins. Agenten probeerden eerste hulp te verlenen maar de man werd agressief en richtte zich op de agenten en omstanders. Hij wilde degene die hem geslagen zou hebben doodmaken maar wist niet wie dat dan moest zijn. Omdat de man heel onredelijk werd besloten de agenten hem mee te nemen naar het bureau. Daar verzette hij zich hevig tegen. Op het bureau aangekomen moest hij nog eens naar de grond worden gewerkt. De man is in de loop van de ochtend in verzekering gesteld. Hij heeft al eens eerder geweld tegen de politie gepleegd.

Verzet tegen ambtenaar in functie

Hoorn, donderdag 15 juli 2010.

Kort na het middaguur is een hoofdagent uit Hoorn geslagen en aangevallen door een 15-jarige jongen op de Zuiderkruisstraat. De jongen moest gedwongen mee omdat de jeugdhulpverlening hem op last van een rechter wilde plaatsen in een instelling van jeugdzorg. Zijn moeder ging tekeer tegen jeugdhulpverleners. De hoofdagent pakte haar bij haar arm waarna de jongen het voor zijn moeder opnam. De agent kreeg een vuistslag en voelde pijn maar zag kans om de knul te overmeesteren en de handboeien om te doen. Hij is alsnog naar de instelling gebracht.

Agressieve verkeersdeelnemer aangehouden

Hoorn, donderdag 15 juli 2010.

Rond 18.00 uur deed zich een conflict voor in het verkeer waarbij een automobilist op het raam van een bus sloeg waardoor de ruit stuk ging.

De bus werd bestuurd door een 28-jarige man uit Zaandam. Hij reed weg bij een halte op de Weel bij winkelcentrum Grote Beer. Op dat moment werd hij juist gepasseerd door een 32-jarige automobilist uit Berkhout. De spiegels van beide voertuigen kwamen met elkaar in aanraking en men stond even stil. ontstond een korte woordenwisseling waarna de man uit Berkhout op de voorruit van de bus sloeg. Hierdoor ontstond er een barst in het raam. De man uit Berkhout ging hierna verder met zijn auto masar kon op het Stationsplein worden achterhaald. Hij was zich er niet van bewust dat de ruit schade had opgelopen. De politie maakt een proces-verbaal op.

Man in verzekering gesteld na agressie tegen nicht

Heerhugowaard, vrijdag 16 juli 2010.

Een ruzie tussen een neef en een nicht gistermiddag is bijna fataal afgelopen. De 25-jarige neef uit Schagen had wegens problemen tijdelijk onderdak gekregen bij zijn 20-jarige nicht in haar woning aan de Schelde. Omdat hij zich niet aan de huisregels hield kreeg hij te horen dat hij iets anders moest zoeken. Hij werd daar zo kwaad over dat hij de keel van haar dicht kneep. Toen zij even weg viel maakte de neef zich uit de voeten en vetrok met zijn auto. De nicht zag kans om de politie te bellen die naar de verdachte uit is gaan kijken. In de loop van de avond lukte het om hem te traceren en aan te houden. De nicht heeft zwellingen in haar nek en op haar armen opgelopen. De verdachte is in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Met 185 langs radar

Abbekerk, donderdag 15 juli 2010.

In de middaguren is de snelheid van het verkeer op de autosnelweg A7 gemeten bij Abbekerk. 5051 voertuigen passeerden de plaats waar een maximumsnelheid van 120 km/u is toegestaan. Er werden 442 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 185 km/u. De overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.