Gemeente Valkenswaard

parkeerverbod Markt

Controles op parkeerverbod Markt

De bestrating van de Markt in Valkenswaard is klaar. Na maanden van herinrichten heeft het gebied een totaal nieuw uiterlijk gekregen. De werkzaamheden waren op tijd klaar voor de komst van de kermis, die tot en met woensdag op de Markt plaatsvindt. Automobilisten moeten er rekening mee houden dat er, na het vertrek van de kermis, niet meer op de Markt mag worden geparkeerd.

De gemeente zal na woensdag beginnen met het plaatsen van verkeersborden, die bezoekers van het centrum op het parkeerverbod moeten wijzen. Dit was eerder niet mogelijk, mede vanwege de komst van de kermis.

De afgelopen dagen bleek al op verschillende momenten dat nog lang niet iedereen gewend is aan het parkeerverbod op de Markt. Daardoor kon het gebeuren dat er toch geregeld auto's op de Markt werden aangetroffen. Automobilisten doen er goed aan van nu af aan nadrukkelijk rekening te houden met de maatregel. Overtreders die worden gesnapt, krijgen namelijk een boete van EUR 50,-.

Ook zal gecontroleerd worden op (brom)fietsers die over de Markt of op de Hofnar, tussen het voormalige raadhuis en De Hofnar Cultuurcentrum, rijden. Omdat beide locaties tot het voetgangersgebied behoren, lopen degenen die daar toch gaan rijden het risico een boete van EUR 35,- te krijgen.