Watersportverbond - KNWV

Michelle Broekhuizen wint goud op ISAF Jeugd WK

vrijdag 16 juli 2010

Broekhuizen viert haar gouden plak Michelle Broekhuizen (Kampen,17 jaar) heeft op het ISAF Jeugd WK in Istanbul goud gewonnen in de Laser Radial klasse. Nadat ze gisteren al was opgeklommen naar een derde plaats wist ze vandaag in een thriller de concurrenten ver achter zich te laten. Hierdoor mag ze het goud mee naar Nederland nemen!

Michelle stond vanaf het begin van het evement stevig in de top 10 door slimme beslissingen te nemen en veel in de aanval te gaan. Hiermee heeft zij bewezen met uiteenlopende omstandigheden goed uit de voeten te komen.

"Ik ben echt superblij, het is overweldigend. Iedereen feliciteert me," aldus Michelle vanuit Istanbul. "Ik had er van te voren geen rekening mee gehouden dat ik nog goud kon halen, met zilver was ik al superblij geweest!"

Michelle heeft vandaag haar eigen race gevaren: "Ik let nooit zo op anderen. Vandaag was de wind veel aan het draaien dus concentreerde ik me vlak voor de start vooral waar de wind was." Met succes. Waar haar concurrenten allemaal links van de startlijn kwamen te liggen, koos Michelle voor rechts. En daar was wel wind.

Coach Koen Verhart kneep hem wel tijdens de wedstrijd: "Ik zag met mijn verrekijker Michelle met de rode stip in haar zeil als een van de eerste om de bovenboei komen. Alle andere stippen - de mensen die op het podium stonden voor de race - kwamen daar ver achteraan. Toen dachten we al dat goud wellicht kon lukken".

Foto Dave Kneale/Volvo Ocean Race Na afloop besefte Michelle niet meteen dat ze gewonnen had. Verhart: "We hebben toen maar snel verteld dat het goud was geworden, en de Nederlandse vlag in de mast
geknoopt!".

Michelle is lid van de talentploeg van het Watersportverbond en heetf bij NOC*NSF de hoogste talentstatus. Michelle reist morgenochtend vroeg terug naar Nederland, om vanuit daar weer meteen door te reizen naar Largs, Schotland. Daar gaat ze proberen de titel te pakken van het World Laser Radial Youth Championship 2010.

Kijk voor meer informatie op http://www.isafyouthworlds.com.