Gemeente Almelo

Wie weet iets over het beeld aan De Brink?

16 juli 2010 - Gemeente Almelo is op zoek naar informatie over het kunstwerk Driehoek dat in 1979 is geplaatst in de straat De Brink.

Het driehoekige beeld op speelveldje aan De Brink

Omdat er regelmatig klachten zijn over de veiligheid rondom het driehoekig kunstwerk aan De Brink in Almelo, wil de Gemeente dit beeld definitief verwijderen. Hiervoor moet toestemming worden gevraagd aan de kunstenaar. Echter wie het beeld destijds maakte, blijkt moeilijk te achterhalen. Daarom vraagt de Gemeente Almelo aan iedereen die iets weet over het kunstwerk of de maker, contact op te nemen. Dat kan via telefoonnummer (0546) 54 11 11.

Spelende kinderen
Over het driehoekige kunstwerk aan de Brink in Almelo kwamen regelmatig klachten binnen. Het beeld werd vernield en de staat van onderhoud was slecht. Dit leverde gevaarlijke situaties op voor vooral spelende kinderen. Reden om een deel van het werk al te verwijderen en zo lang op te slaan op de gemeentewerf.

Toestemming nodig
Om het beeld definitief te verwijderen, is toestemming nodig van de kunstenaar. Bekend is dat het beeld in 1979 werd geplaatst en door een commissie, met daarin omwonenden, werd uitgekozen. De kunstenaar die het maakte zou uit de provincie Zeeland komen, maar meer is er over hem of haar nog niet bekend.

Wij horen het graag
Heeft u informatie over het kunstwerk en de kunstenaar die het maakte? Dan horen wij graag van u. Tot 1 september kunt u uw informatie doorgeven aan M. den Uil. In verband met de vakantie kunt u de informatie het beste doorgeven per mail (m.denuil@almelo.nl). U kunt uw gegevens ook per telefoon doorgeven, via telefoonnummer (0546) 54 1111, wij nemen dan in september contact met u op.