Gemeente 's-Hertogenbosch

16-07-2010
Start procedure voor plan centrum Rosmalen

Na de vaststelling van het stedenbouwkundige plan eind vorig jaar door de gemeenteraad heeft het college onlangs besloten om te starten met de zogeheten projectbesluitprocedure. Met deze procedure wordt de ruimtelijke ordening geregeld en wordt de realisatie mogelijk gemaakt van het zuidelijk deel van het centrum van Rosmalen. Het college heeft in dit verband ook besloten een aanvullende samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met ontwikkelaar Foruminvest en het pand Dorpsstraat 69 te verwerven.

Het stedenbouwkundige plan is samen met Foruminvest en woningcorporatie Kleine Meierij verder uitgewerkt en verbeterd. Kleine Meierij is verantwoordelijk voor de bouw en verkoop van de woningen. Foruminvest zorgt voor de realisatie en invulling van het winkelhart.

Verbeteringen
Eén van de verbeteringen is het deels verplaatsen van het bewonersparkeren van het parkeerdek naar een ondergrondse parkeerkelder. Dit gedeelte van de parkeergarage is afzonderlijk ontsloten en is uitsluitend toegankelijk voor bewoners. De parkeerkelder zelf is anders geprojecteerd. Daardoor kan de monumentale boom ten zuiden van het pand Dorpsstraat 69 behouden blijven. Ter bescherming van de boom is ook de nieuwbouw verder teruggelegd en is de dakvorm aangepast. Daarnaast zijn de randen van het plan ten opzichte van de bestaande bebouwing verder verbeterd.

De ruimte die vrij komt door het verkleinen van het parkeerdek wordt deels benut voor het vergroten van de woningen op het dek. Zo worden bergingen, privé parkeerruimte en tuinruimte toegevoegd. Ook de overige woningtypen zijn onderwerp van nadere uitwerking geweest. Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardig woningprogramma met voldoende verschillende typen woningen.

Procedure
Met ingang van maandag 19 juli 2010 liggen het concept-bouwplan en de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing gedurende zes weken ter inzage in het Stadskantoor van de gemeente. Er kan in deze periode zowel schriftelijk als mondeling een zienswijze worden ingediend. Mondeling kan alleen op afspraak. De informatie vindt u ook hier.