16/07/2010 18:33

Dow Benelux B.V.

Dow Chemical tekent voor Olympisch partnerschap

Dow is de officiële chemiepartner van de Olympische Spelen tot 2020

Vandaag heeft Andrew Liveris, CEO van The Dow Chemical Company, met vestigingen in onder meer Nederland en België, bekendgemaakt dat het bedrijf officieel wereldwijd partner is geworden van de Olympische Beweging. Dow is daarmee toegetreden tot het Olympisch Partners Programma (TOP). Als de officiële chemiepartner van de Olympische Beweging zal Dow samenwerken met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de 205 Nationale Olympisch Comités tot en met het jaar 2020.

"Met onze lange termijn betrokkenheid bij duurzaamheid wereldwijd en onze wetenschappelijke expertise en aanpak van wereldproblemen sluit Dow naar onze mening perfect aan bij de visie van de Olympische Beweging, waarbij het draait om vrede, vooruitgang en een wereld die gezamenlijk bijdraagt aan een menselijke samenleving," aldus Andrew Liveris. "Daarnaast zal onze samenwerking met de Olympische Spelen Dow nieuwe zakelijke groeimogelijkheden bieden."

IOC president Dr. Jacques Rogge onthulde tijdens de persconferentie vandaag samen met Andrew Liveris het gecombineerde Dow logo met de Olympische ringen en verwelkomde Dow als nieuwe lid van het TOP programma.

"Wij zijn ontzettend blij dat we Dow welkom mogen heten bij 'The Olympic Partners Program' (TOP)," zo liet Dr. Rogge weten. "Als wereldleider in de chemische industrie en een vernieuwer op het gebied van duurzaamheid zal Dow veel meer bijdragen dan alleen de benodigde financiële steun aan de Olympische Beweging. Dow brengt ook toonaangevende vakkennis en innovaties naar de Spelen zelf. Dow zal een belangrijke partner zijn bij het bewerkstelligen van onze visie voor duurzaamheid en wereldwijde samenwerking."

Dow is al langer betrokken bij de Olympische Spelen. De Dow Styrofoam isolatie platen werden toegepast bij de aanleg van de schaats- en bobsleebanen van de winterspelen in Lake Placid in 1980 en recentelijk was Dow een officiële leverancier van de Vancouver Organizing Committee (VANOC) voor de 2010 Olympische en Paralympische Winter Spelen.

"Wij zijn verheugd dat Dow haar partnerschap heeft uitgebreid en ons nu wereldwijd steunt voor de komende tien jaar. Het lange termijn karakter van de samenwerking is geweldig nieuws voor de Olympische Beweging en uiteindelijk voor de sporters zelf," Aldus Gerhard Heiberg, voorzitter van de IOC Marketing Commissie.