Ingezonden persbericht

Mooi Wark presenteert nieuwe album X

Op vrijdag 23 juli aanstaande komt het nieuwe album van de rock & roll band Mooi Wark uit. Dit is alweer het 10e studio-album van de Drentse rockers en daarom heeft het de mysterieuze doch weloverwogen titel 'X' gekregen.

"Een echte titel hadden we deze keer niet in gedachten, vandaar 'X' wat staat voor het Romeinse cijfer 10." aldus bassist William Bossong. "Een naamloos album past niet bij ons en deze kort maar krachtige titel dekt wat ons betreft volledig de lading." Ook de cover van het album is anders dan men tot nu toe gewend was, want daarop siert een professionele bandfoto. "We zijn in de fotostudio van Stefan Schipper geweest, die bekend staat om de reportages van veel bekende internationale en nationale artiesten. Zo heeft hij onder andere Metallica en AC/DC al meerdere malen voor de lens gehad." vertelt Bossong.

Op de vraag of de liedjes van het nieuwe album ook erg veranderd zijn ten opzichte van wat men gewend is, antwoord Bossong volmondig "Nee". "Mooi Wark is en blijft Mooi Wark, dus wij blijven zeker trouw aan onze sound. Uiteraard is het wel een stuk professioneler geworden in onze ogen, wat mede te danken is aan een langere voorbereiding en natuurlijk ook aan Erwin Musper, die het album geproduceerd heeft." Musper vloog hiervoor overigens speciaal over naar Nederland voor de opnames, waarna hij de tracks in zijn eigen Amerikaanse studio in Cincinnati, Ohio heeft afgemixt. Hij was in het verleden verantwoordelijk voor vele succesvolle albums van onder meer Anouk, Doe Maar, The Scorpions, Bon Jovi en Van Halen.

Het nieuwe album van Mooi Wark kent 13 tracks en zal naast een aantal herkenbare feestkrakers, uiteraard weer de vertrouwde rock & roll muziek bevatten, maar ook tevens een paar ballades. De eerste single 'Goeie been, verkeerde bed' is inmiddels verschenen en werd gepresenteerd tijdens het TROS Muziekfeest in Heerenveen. Als extra track op de single heeft de band gekozen voor de bij Giel Beelen opgenomen cover van Coldplay's 'Violet Hill'.

Op vrijdag 16 juli gaat het nieuwe album 'X' officieel in première bij Giel Beelen op Radio 3FM en de presentatie voor publiek vindt plaats op donderdag 22 juli in Hoogeveen tijdens het Pulledagen Muziek Festival. Vanaf 14:00 uur is er de mogelijkheid om het nieuwe album te kopen en te laten signeren, gevolgd door een mini-optreden van Mooi Wark, waarbij uiteraard voornamelijk nieuw materiaal wordt gespeeld. Het evenement is gratis toegankelijk!

Eerstkomende optredens Mooi Wark:

VR 16-07 - Zwarte Cross Festival - Lichtenvoorde
DO 22-07 - Pulledagen Muziek Festival - Hoogeveen
MA 26-07 - Veenhoop Festival - De Veenhoop
WO 28-07 - Acht van Chaam - Chaam
DO 05-08 - Dicky Woodstock Festival - Steenwijkerwold
ZA 07-08 - Trekkertrek - Koudekerk aan den Rijn
WO 11-08 - Horecadagen - Coevoerden
DO 12-08 - Oude Markt - Enschede
VR 13-08 - Week der Besten - Vlagtwedde