Ingezonden persbericht




Persbericht 10-24

Dordrecht, 15 juli 2010

Zinderende zomer in de Biesbosch

De Biesbosch staat in bloei
In de zomer verandert de Biesbosch in een weelderige jungle van doorschietende planten, overhangende takken en geurige kruiden. Struinend over ruige paden of peddelend door kronkelende kreekjes ontdek je bloemen in alle mogelijke kleuren. De roze reuzenbalsemien, het gele moeraskruid, de witte engelwortel, de paarse kattenstaart en het blauwe ereprijs. Vlinders en insecten zijn druk met het verzamelen van stuifmeel en vogels laten zich volop zien, op het water, het land of in de lucht. Vooral in de avond, als de wind gaat liggen, komen de geuren van de Biesbosch tot leven. Varend in een fluisterboot langs de rijk begroeide oevers luister je naar het kabbelen van het water en ontdek je een knagende bever of een ijsvogel. Het is zomer en de Biesbosch zindert.

De Biesbosch ontdekken
Het hele zomerseizoen organiseert Biesboschcentrum Dordrecht vaar- en/of wandeltochten, excursies en dagtochten onder leiding van deskundige gidsen. Ga eens mee met een kanotocht, vaar en struin door nieuwe Biesboschnatuur tijdens de Wetlandtocht of doe met het hele gezin mee met de GoSolar-speurtocht. Wilt u in een uur een indruk krijgen van de natuur in de zomer in de Hollandse Biesbosch? Stap dan aan boord voor een rondje Hollandse Biesbosch of rondje Sterling. Deze korte vaartochten worden regelmatig, soms meerdere malen per dag, georganiseerd vanaf Biesboschcentrum Dordrecht.

Wil je liever zelf de Biesbosch ontdekken? Biesboschcentrum Dordrecht is een prima startpunt. Je kunt er terecht voor wandelroutes, speurtochten en het huren van fluister- en roeiboten, kano's, fietsen en steps.

Informatie en reserveren
Een overzicht, tijden en uitgebreide beschrijving van alle excursies, rondvaarten en tochten vind je in de gratis Activiteitenbrochure 2010 of op www.hollandsebiesbosch.nl . Vooraf reserveren wordt aangeraden. Dat kan bij de informatiebalie van Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht, T 078 630 53 53, E info@biesbosch.org. Hier kun je ook de Activiteitenbrochure 2010 aanvragen.