Imtech NV

Imtech versterkt positie Oostenrijkse ICT-markt met overname Sapphir

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de Oostenrijkse ICT-specialist Sapphir (Sapphir IT & Consulting GmbH) heeft overgenomen. Sapphir is een SAP consultancy specialist met 20 medewerkers en jaarlijkse opbrengsten van ruim 2,5 miljoen euro. De overname draagt direct bij aan de winst per aandeel.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Nagenoeg elke hedendaagse dienst of product wordt voorzien van digitale informatiedragers en kent talloze gebruikers die informatie delen. Als sterke partner van wereldmarktleiders IBM, SAP en Microsoft kan Imtech deze data omzetten in waardevolle informatie voor producenten, consumenten, overheden en dienstverleners. De overname van Sapphir versterkt onze positie op de ICT-markt in Oostenrijk en in beperkte mate ook in Roemenië. Een prima basis voor verdere groei.'

Profiel Sapphir

Sapphir is een in 1998 opgerichte SAP consultancy specialist die gevestigd is in Wenen en Graz (Oostenrijk) en Boekarest (Roemenië). Naast consultancy worden ook managed services (onder andere applicatiemanagement en infrastructuurmanagement) en SAP-producten geleverd. Op basis van SAP biedt Sapphir unieke 'all-in-one' oplossingen voor administratieve processen van complexe infrastructuurprojecten van elektriciteits-bedrijven en trein- en snelwegexploitanten. Voor kleine en middelgrote dienstverleners biedt Sapphir SAP-oplossingen voor procesoptimalisatie van accounting en financiële control, alsmede specifieke industriële SAP-oplossingen voor sales en projectcontrol.

Synergie

Sapphir zal deel gaan uitmaken van ILS / Imtech ICT Austria, met 225 medewerkers één van de grotere ICT-dienstverleners in Oostenrijk met ook activiteiten in Oost-Europa. Sapphir vormt hier een prima aanvulling op en beschikt over een omvangrijk complementair klantenbestand. 'Cross-selling' tussen klanten en SAP-diensten zal leiden tot additionele groei. Hetzelfde geldt voor de grotere schaalgrootte. Strategisch wenst Imtech haar activiteiten uit te breiden naar Roemenië. Ook hier biedt de overname verdere mogelijkheden voor. Tot slot leidt hogere efficiëntie, onder andere delen van huisvesting en één administratieve organisatie, tot substantieel lagere kosten.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie



Imtech NV