Ingezonden persbericht


Tele2 neemt BBned over van Telecom Italia

Amsterdam, 16 juli 2010. Tele2 Netherlands Holding N.V. (Tele2), een dochteronderneming van Tele2 Sverige AB, maakt vandaag bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van 100% van de aandelen BBned N.V. Tele2 zal voor de overname een bedrag van E 50 miljoen (SEK 475 miljoen) op een 'cash en debt free basis' betalen. De overname is nog onderhevig aan de goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

BBned is een telecomaanbieder van vaste netwerkdiensten in Nederland en is actief op de zakelijke, wholesale en consumentenmarkt. Op de zakelijke markt is BBned actief met het merk bbeyond en op de consumentenmarkt met de merken Alice en InterNLnet.

Henrik Ringmar, CEO van Tele2 Nederland, reageert: "Ik ben verheugd dat wij overeenstemming hebben bereikt met Telecom Italia over de overname van BBned. Dit is een fantastische kans voor Tele2 om zijn positie in de Nederlandse markt te versterken en te profiteren van de schaalvoordelen."

In 2009 had BBned een omzet van E 86 miljoen (SEK 810 miljoen) en een EBITDA bijdrage van E 14 miljoen (SEK 130 miljoen).


- EINDE -




Ingezonden persbericht