Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 16-07-2010

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op vrijdagochtend werd een fietser aangehouden omdat hij te veel gedronken had en een aanrijding had veroorzaakt.

Omstreeks 01.25 uur vond er een kleine aanrijding plaats op de Voorstraat. Een 28-jarige fietser uit Utrecht reed hier tegen een auto waardoor er schade ontstond. De fietser ontkende de aanrijding te hebben veroorzaakt en de politie werd gewaarschuwd. Via cameratoezicht werd het verleden weer heden en hierop was te zien dat de fietser inderdaad tegen de auto aan was gereden. De man had gedronken en werd direct aangehouden. Hij blies op het bureau 775 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij had ingebroken in een woning.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een man had ingebroken/ingeslopen in een woning aan de Lange Lauwerstraat. De man, 45-jaar uit Beekbergen, had een fles wijn gestolen en agenten troffen de man in de omgeving aan met de fles wijn nog aan zijn mond. De man, sterk onder invloed, werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Inbraak in auto

UTRECHT- Op donderdagavond werd een man aangehouden omdat hij had ingebroken in een auto.

Omstreeks 23.25 uur kregen agenten de melding dat een persoon zich verdacht zou ophouden aan de St.Laurensdreef. Agenten troffen een 38-jarige man uit Utrecht aan. De man had en mapje bij zich maar de agenten konden dit niet terugbrengen op een inbraak in een auto en moesten hem laten gaan. Agenten hadden hier geen gevoel bij een gingen op onderzoek uit in de omgeving. Op de Paranadreef werd een opengebroken auto aangetroffen en zeer vermoedelijk kwam hier het mapje uit wat de man in zijn bezit had. Agenten kamden de buurt uit en op de Californiedreef werd hij alsnog in zijn kraag gevat.

Gestoord

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden omdat hij een bus vernield zou hebben.

Omstreeks 08.40 uur was een groenwerker bezig met hakselen aan de Magelhaenlaan. Kennelijk maakte dit voor een 37-jarige man uit Utrecht te veel herrie en begon voorwerpen naar de bedrijfsbus te gooien en hierdoor ontstond schade. De politie werd gewaarschuwd en kreeg te horen dat 37-jarige man nachtdienst had gehad en niet kon slapen door de 30-jarige groenbeheerder uit De Meern. De 37-jarige man ontkende iets gedaan te hebben maar er zat wel verse schade aan de bus. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bier op openbare weg

UTRECHT- Op donderdagavond werd een man aangehouden na verzet.

Omstreeks 21.15 uur zagen agenten dat een 26-jarige man uit Utrecht bier aan het drinken was op de Voorstraat. De man kreeg hiervoor een bekeuring en was het hier kennelijk niet mee eens en begon de agenten uit te schelden. Hierop werd de man aangehouden maar hij verzette zich hierbij behoorlijk en de man sloeg zelfs een agent. Nadat gedreigd werd peperspray te gebruiken kon de man worden overmeesterd en werd hij ingesloten voor verhoor.