Ingezonden persbericht


Samsung verbetert kijkervaring met ecovriendelijke LED-monitoren


* Ecovriendelijke LED-monitoren verbruiken 40% minder energie


* Helderheid en energieverbruik aanpassen met Samsung's Magic Eco feature


* Comfortabel kijken vanuit elke hoek met Samsung's Magic Angle feature


* LED-monitoren uit 50- en 30-serie vallen op door slank en stijlvol design

Delft, 16 juli 2010 ­ Samsung Electronics, marktleider in displays, lanceert twee

series ecovriendelijke monitoren. Deze LED-monitoren verbruiken 40 procent

minder energie, hebben een betere kijkhoek en vallen op door hun stijlvolle

design.

()
Ecovriendelijk LED backlight

De LED-monitoren uit de 50-serie en de 30-serie zijn voortgekomen uit de wens om energiezuinigere monitoren te ontwikkelen die tegelijkertijd een lust voor het oog zijn.

Met de LED-monitoren onderstreept Samsung dat zij vanuit de gedachte PlanetFirst(TM)het milieu serieus neemt. De LED backlight displays bevatten weinig tot geen schadelijke stoffen voor het milieu, zoals kwik of lood. Bovendien verbruiken ze ongeveer 40 procent minder energie. Samsung gebruikt voor haar Touch of Color-technologie (ToC) geen verf, sprays of lijm, waardoor de monitoren geen VOC's ('Volatile Organic Compounds) bevatten. Dit maakt het recyclen van de monitoren eenvoudiger en veiliger.

Met Samsung's Magic Eco feature kun je de helderheid van de monitor aanpassen aan de hand van verschillende energieconsumptieniveaus. Je kunt kiezen uit vier presets om energie te besparen: 100 procent, 75 procent, 50 procent en 'Power-Saving Off'. Vanzelfsprekend voldoen de monitoren uit de twee nieuwe series aan de internationale energiestandaarden, waaronder Energy Star 5.0.

()
Slank en stijlvol design

Zowel de monitoren uit de 50- als de 30-serie hebben een slank en stijlvol design dat in elke ruimte klasse uitstraalt. Dankzij de ToC-technologie is de monitor veel dunner dan gebruikelijk. De monitoren uit 50-serie zijn antraciet, hebben een voet met een chromen finish en een golvend patroon op de achterzijde. De monitoren uit de 30-serie onderscheiden zichzelf met het 'Mystic Brown' ToC-design.

Meest comfortabele kijkervaring

Samsung Magic Angle feature voorkomt vermoeide ogen en zorgt ervoor dat de beelden vanuit elke kijkhoek gecentreerd zijn. Dit zorgt ervoor dat het beeld altijd goed is, of je nu staat, zit of ligt. De beelden verschijnen bovendien levensecht op het scherm dankzij het mega Dynamic Contrast Ratio, de ultrasnelle responstijd van 2 milliseconde, de Full HD-resolutie een aspectratio van 16:9.

Op de monitoren uit de 50-serie maakt het feature Magic Return zijn debuut. Als je met twee monitoren werkt, verplaatst Magic Return het beeld op het scherm dat abrupt wordt afgesloten, automatisch naar het scherm dat nog aan staat. Zo houd je toegang tot de content als de verbinding met een monitor plotseling wordt verbroken.

De LED-monitoren uit de 50- en 30-serie zijn vanaf juli verkrijgbaar. De verkoopadviesprijzen incl. BTW zijn:

30-serie

50-serie

20 inch

¤ 189

¤ 175

21,5 inch

¤ 219

¤ 205

22 inch

¤ 239

23 inch

¤ 219

24 inch

¤ 249

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.