Ingezonden persbericht


Landelijke primeur

Eerste afgestudeerden Toegepaste Psychologie ontvangen getuigschrift

Fontys heeft woensdag de eerste drie hbo-bachelor-getuigschriften Toegepaste Psychologie in Nederland uitgereikt. In 2007 ging deze opleiding van start. Drie studenten konden dankzij Eerder Verworven Competenties (EVC) hun studie binnen 3,5 jaar afronden.

De opleiding Toegepaste Psychologie richt zich op het op professionele wijze analyseren, beoordelen en beïnvloeden van menselijk gedrag. Dat dit op veel werkterreinen kan, blijkt wel uit de diversiteit van de afstudeerplekken en -opdrachten van de geslaagden. Mirella Brok heeft haar afstudeeronderzoek over het selecteren van talent bij de Efteling uitgevoerd. Janneke van de Heuvel heeft haar afstudeeronderzoek over de doelgroepgeschiktheid van een diagnostisch instrument bij de Castor Fiber groep uitgevoerd. Suzanne Valk heeft een behoeftenonderzoek onder de klanten van MEE Zuidoost Brabant gedaan.

De studenten werden tijdens de uitreiking toegesproken door Wilma de Koning, lid van de Raad van Bestuur van Fontys en door Nus Waleson, directeur van Fontys Hogeschool HRM & Psychologie. Vanwege de landelijke primeur waren ook het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en de Landelijke Adviesraad Toegepaste Psychologie bij de uitreiking vertegenwoordigd.

Na de toespraken kwamen de studenten zelf aan het woord en lieten ze de zaal delen in hun ervaringen. Suzanne Valk deed dat door een aantal sms-jes voor te lezen die ze de afgelopen maanden over haar afstudeeronderzoek had verstuurd. Daaruit bleek hoeveel de opleiding, maar met name het afstuderen van de studenten had gevraagd. Suzanne werd weer emotioneel toen ze het laatste sms-bericht voorlas, waarin ze aangaf dat ze dacht het nu écht afgerond te hebben.

Twee van de drie afgestudeerden heeft bij het stage- respectievelijk afstudeerbedrijf gesprekken gehad over de voortzetting van hun loopbaan binnen de organisatie. Maar ook de universitaire master lonkt. Welke keuze ook gemaakt wordt, met deze afgestudeerden heeft de Fontysopleiding een visitekaartje waar zij trots op is!

///// EINDE PERSBERICHT /////