Ingezonden persbericht


Persbericht

Volg de internationale Chefs op theereis via internet

Colombo, 17 juli 2010. Vandaag gaan maar liefst 13 internationale Chefs in Sri Lanka op theereis. Zij zijn uitgenodigd door Dilmah thee om hun land te vertegenwoordigen met een 4-gangen menu geheel geïnspireerd op thee. Onder hen de Nederlandse Chef Frank van der Zande, theesommelier Robert Schinkel en de Belgische Chef Mario Holtzem.

Deze unieke theebeleving is te volgen via de weblogs:

Frank zal een web-log bijhouden en de chefs zijn te volgen op de speciaal ingerichte website van The Chefs and the teamaker.

Via de pressroom kan men persberichten en foto's downloaden. Dilmah is te volgen op twitter en men kan lid worden van dilmah's 'Oficial tea club' op facebook

Gedurende 10 dagen maken de Chefs een culinaire tour door Sri Lanka waarbij zij alles leren over de groei en verwerkingsmogelijkheden van deze excellente thee. De tour 'The Chefs and the Teamaker 2010' is een initiatief van Merrill J. Fernando, grondlegger van het familiebedrijf Dilmah Thee.

Door middel van het project 'The chefs and the teamaker 2010' worden chefs geïnspireerd om gerechten met thee en bij thee te maken. Thee is wereldwijd, na water, de meest gedronken drank. Dilmah heeft een groot assortiment zwarte, groene, witte en kruiden theeën. Dankzij de specifieke en intense smaken is dit product bij uitstek geschikt voor foodparing (combinaties met gerechten). Frank van der Zande is met zijn bedrijf Umoja Food voorvechter van verantwoord ondernemen, waarvoor hij in 2009 werd onderscheiden als Meest Markante horeca ondernemer. Zijn restaurant heeft hij intussen afgestoten om zich geheel te richten op catering en foodconsultancy. Mario Holzem is erelid van de Jeunes Restaurateurs in België. Als conceptcateraar en culinair adviseur is hij verbonden aan tal van evenementen zowel onafhankelijk als op de locatie Hangar58 in Bokrijk. Robert Schinkel werd in 2009 de eerste Nederlandse theesommelier en timmert hard aan de weg de specialist in foodpairing met thee te worden. De receptuur van alle 13 chefs worden gebundeld in een fraai boek, dat eind 2010 zal verschijnen. Het evenement wordt gevolgd door een cameraploeg en diverse media.

Dilmah thee is de pionier op het gebied van Single Origin thee, afkomstig uit Sri Lanka (het vroegere Ceylon), het land dat de meest verfijnde thee ter wereld produceert. Behalve voor kwaliteit en versheid, staat Dilmah ook voor eerlijkheid en ethiek. Via de Merrill J. Fernando Charitable Foundation spendeert Dilmah 10% van de opbrengst aan het verbeteren van de omstandigheden van de plantagearbeiders, hun families en minder bedeelden van Sri Lanka. Projecten van de stichting zijn onder andere voedselvoorziening voor baby's en kinderen op de theeplantages, onderwijsbeurzen, de ontwikkeling van crèches voor kinderen van moeders die op de plantages werken, gezondheidszorg en scholen.

Einde persbericht______________________________________________________________________________________ The Chefs & The Teamaker zal geheel worden vastgelegd op video en stil beeld. Een Australisch televisie- en filmproductie ­ Precinct www.theprecinct.net.au maakt de video onder leiding van Henry Motteram. Een befaamde Poolse fotograaf die de Poolse 'Days of Tea' fotowedstrijd won (http://tinyurl.com/33rf4vh) ­ Iza Urbaniak ­ zal een aantrekkelijke fotoreportage verzorgen. Iza's portfolio is online at www.izabelaurbaniak.pl. Dilmah zal zorgen voor clips van 4, 10 en 20 minuten. Daarnaast veel materiaal voor print en online media.


Noot voor redacties




Ingezonden persbericht