Ingezonden persbericht


Doe mee aan de spannende Rangercursus

Leer hoe je veilig een kampvuur moet maken, een hut kunt bouwen, een touwbrug maakt, knopen legt en een speurtocht met kompas loopt ! Steeds speelt het (leren) ontdekken van de natuur een belangrijke rol. In het komende seizoen worden er twee spannende rangercursussen voor de kinderen georganiseerd.

De rangercursus is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en wordt gehouden van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juli en van maandag 16 tot en met vrijdag 20 augustus. Het past helemaal in het centrale thema dat bij Geversduin wordt nagestreefd: Het op een educatieve en avontuurlijke wijze beleven van de natuur. De activiteit bevat tal van leerzame activiteiten en spelletjes waarin de kinderen op een leuke manier leren over de natuur en hoe daar op een verantwoorde manier mee op te gaan. 'De deelnemertjes - kinderen die op de camping kamperen met hun ouders of grootouders - wordt een dagvullend programma geboden met activiteiten die op een of andere manier met de natuur te maken hebben', vertelt Nardus Acquoij, die de cursus gaat leiden. 'Bedoeling is dat de kinderen in teams de natuur gaan onderzoeken, maar ook bijvoorbeeld een speurtocht met kompas gaan lopen, een ontbijtbord van een schijf van een boomstam gaan maken, (zelfgemaakt) brood gaan bakken op een kampvuur en vooral ook gaan leren wat er in de natuur te zien is en hoe het allemaal werkt. Denk maar eens aan de mossen en sporen in het bos die -als je ze van dichtbij bekijkt - bijzondere elementen in zich dragen. De rangercursus wordt op de donderdag afgesloten met de bouw van een hut, nadat de kinderen eerder hebben geleerd hoe je knopen moet leggen en wat je aan stokken en ander natuurlijk materiaal nodig hebt voor een hut. Natuurlijk krijgen de kinderen de mogelijkheid om er samen met hun vader en/of moeder een nachtje in te slapen. 'En dan is de cirkel weer rond', vertelt Nardus. 'In de dagen leren de kinderen vanuit natuurlijk elementen, een aantal basisvaardigheden die ze nodig hebben om die hut te kunnen bouwen en daar te kunnen eten. Tegelijkertijd leren ze ook heel veel belangrijke bijzaken: Bijvoorbeeld hoe je vuur maakt om je broodje te bakken, wat je daarvoor nodig hebt en hoe je daar in de natuur aan kunt komen, hoe gevaarlijk vuur in de natuur is en hoe je daar mee om moet gaan. 2010 is het tweede jaar dat de rangercursus wordt georganiseerd, de kinderen waren vorig jaar erg enthousiast.
Deze activiteit past in de beleidslijn van Kennemer Duincamping Geversduin. Er wordt een belangrijke doelgroep mee bereikt, die zich via leuke en zinvolle activiteiten bewust gaat worden van het feit hoe bijzonder de natuur eigenlijk is en hoe je daarmee moet omgaan.

De komende jaren wordt het op een educatieve en avontuurlijke wijze beleven van de natuur het centrale thema waaraan en waarmee op Kenner Duincamping Geversduin wordt gewerkt. Campinggasten en bezoekers worden onder meer door activiteiten met als inzet het horen, proeven, voelen en zien van de bijzondere natuur op en rond Geversduin, opmerkzaam gemaakt op de bijzondere kwaliteiten van dit gebied. Om mee te doen aan de cursus moet je contact opnemen met Kennemer Duincamping Geversduin via tel.no. 0251-661095.

Voor meer informatie kijk op duinkamperen.nl


Noot voor redacties