Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 8 juli 2010

Zijn uw kinderen ook altijd zo vroeg wakker?
Verras ze met een ochtendexcursie speuren naar wild in Leyduin

Een spannend avontuur: Op zoek naar wild in de natuur. Dat kan op vrijdagochtend 16 juli van 07.00 - 08.30 uur met bboswachter Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland op landgoed Leyduin. We speuren naar reeën die om deze tijd jongen krijgen. Maar er is op deze ochtend ook een kans om andere dieren te zien.

Eind juni zijn de eerste jonge reeën geboren en de komende weken staan er nog meer geboortes op stapel. In april hebben de oude dieren hun gewei afgeworpen en inmiddels zijn het nieuwe alweer goed zichtbaar. De bast die het omhult vegen ze af aan jonge takken in het bos. Dat is op sommige plaatsen mooi te zien. Op Leyduin komen ook damherten voor. We gaan ook op zoek naar eekhoorns en misschien komen we sporen van de vos tegen. Het wordt een ochtend om nooit te vergeten!

Zin om mee te gaan? Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel.088-0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Besschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 enn kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. > We verzamelen op het parkeerterrein van Leyduin aan de Manpadslaan 1 op de grens van Heemstede en Vogelenzang. Het ligt 2 km ten zuiden van NS station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart. Wij raden u af uw navigatiesysteem te gebruiken. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl Op Leyduin zijn de afgelopen weken jonge reekalfjes geboren. Foto Jeroen Engelhart


Noot voor redacties