Ingezonden persbericht


Wereldkampioen FMX op Zwarte Cross
De huidige wereldkampioen Freestyle Motorcross, de Fransoos Remy Bizouard, zal alle dagen op het Zwarte Cross Festival acte de presente geven. Bizouard is de hoofdact van de speciale stuntweide (de Monster Stunt Arena) waarin tientallen internationale stuntmannen uit de VS en Botswana een voor Nederland uniek stuntprogramma gaan bieden. Het circus van de Masters of Dirt (MOD) dat in een tournee alle wereldsteden aandoet, strijkt volgende week neer in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Primeurs in Nederland zijn ook een backflip met een minibike, met een quad, met een sneeuwscooter en een dubbele backflip met een fiets. De Monster Stunt Arena is geopend op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juli. In de arena nemen de bezoekers plaats op tribunes. De Monster Stuntarena moet niet verward worden met de Loco Arena op de baan.

Zwarte Cross heeft een heftige reputatie op het gebied van stunts. De bezoekers van de Zwarte Cross hebben in het verleden al diverse spectaculaire stunts voorgeschoteld gekregen. Enkele spraakmakende stunts in eerdere edities van de Zwarte Cross waren o.a. de Human Katapult (sprong van 150 meter hoog), de stuntman met een straalmotor op de rug, de hoogste bungeejump ooit (600 meter!), de sprong met motor van 70 meter hoge toren, sprong over 7 hongerige tijgers, de knalpot (de lancering van een mens uit een grote beugelfles), sprong van 20 meter hoog in een pierenbadje, met een fiets door een looping, sprong met een motor over de feesttent, etc.

Wat is Zwarte Cross?
Zwarte Cross is een combinatie van muziek, sport, theater, bizarre stunts en humor. Op de baan vindt de doldwaze Zwarte Cross plaats met specials, zwaargewichten, een religieklasse, artiestenklasse, afgewisseld met de professionele motorcrossers die gewoon topsport bedrijven. Het festivalterrein bevat weides als de Stuntarena, Theaterweide, Fijnproeversweide (alternatieve muziek), Blagenparadijs (kinderweide), Metalweide en Reggaeweide. In totaal zijn er 21 verschillende podia met gevarieerd programma voor oud en jong. Op de camping is het 4 dagen feest en het Festivalterrein is drie dagen geopend. De Zwarte Cross vindt plaats op de Schans in Lichtenvoorde van 15 t/m 18 juli. De Zwarte Cross trok in 2009 132.000 betalende bezoekers.

www.zwartecross.nl
www.mastersofdirt.com