Persbericht

Siemens PLM Software introduceert eerste cloud-gebaseerde quality management-oplossing binnen PLM-industrie ~ Tecnomatix Quality Software draait op Microsoft Windows Azure-platform en is de eerste van een reeks gezamenlijke projecten met Microsoft ~

's-Hertogenbosch 16 juli 2010 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en wereldwijd marktleider van product lifecycle management (PLM) software en diensten, is een gezamenlijk project met Microsoft Corporation begonnen. Siemens PLM Sofware en Microsoft bieden nu samen de eerste op cloud computing-gebaseerde Quality Management-oplossing aan binnen de PLM-industrie.

De digitale productieoplossing Tecnomatix Quality Software van Siemens PLM Software maakt gebruik van het Microsoft Windows Azure platform.

Het kwaliteitssyteem Dimensional Planning en Validation (DPV) vormt een onderdeel van Tecnomatix. Het stelt bedrijven in staat om kwaliteitsinformatie te verzamelen, te beheren, te analyseren en te rapporteren en is daarbij direct gerelateerd aan productiegegevens. Met cloud computing kunnen globaal opererende bedrijven kosteffectief en op basis van behoefte kwaliteitsmanagement toepassen.

Deze aankondiging is bekendgemaakt tijdens de Microsoft World Partner Conference in Washington D.C. De bekendmaking van dit project is het begin van een verdere verdieping van de samenwerking tussen Siemens PLM Software en Microsoft om PLM-oplossingen te combineren met de cloud.

Voor het volledige Engelstalige bericht, kijk op http://bit.ly/cpXn5T.