Ingezonden persbericht


Derry viert feest!

(London-)Derry is verkozen tot 'UK City of Culture 2013'

Amsterdam, juli 2010- Van historische stadsmuren, een bruisend stadsleven tot een levendige culturele scene; Londonderry heeft het allemaal en de stad mag zich nu als 1e 'UK city of Culture' noemen. Er ging een golf van euphorie door de stad toen gisteravond het nieuws bekend werd gemaakt. Het is een gedenkwaardige overwinning voor (London-)Derry, die Birmingham en Sheffield voorbij streefde. In de aanloop naar en tijdens 2013 zullen bezoekers van over de hele wereld getrakteerd worden op een uitzonderlijk cultureel programma van muziek, dans en beeldende kunst. De stad heeft plannen aangekondigd om 237 miljoen euro ( £200 milljoen) te willen investeren in een nieuw national cultureel centrum en wil de titel als werelderfgoedstad voor haar stadsmuren nastreven. Ruwe diamant

Derry (Londonderry) is de enige overgebleven volledig ommuurde stad in Ierland en een van de mooiste voorbeelden van ommuurde steden in Europa. Een wandeling over de 17e eeuwse stadsmuur wordt beloond met een prachtig uitzicht over de rivier de Foyle, de oude historische stad en de omringende groene heuvels.

De compacte stad, met een renaissance stratenplan, herbergt een aantal architectonische pareltjes, waaronder de neogotische GuildHall en St. Columb's Cathedral, met bijzondere Victoriaanse glas-in-lood ramen. Voeg daarbij een eeuwenlange geschiedenis, een levendige culturele scene en een modern nachtleven en je begrijpt waarom deze 'ruwe diamant' een grote aantrekkingskracht heeft op vele bezoekers. Bovendien is Derry onderdeel van de Causeway Coastal route, een van de mooiste en dramatische kustroutes van Europa.

EasyJet vliegt dagelijks van Amsterdam naar Belfast, van daaruit is het nog een klein uurtje met de trein of auto.

Meer informatie:

http://www.youtube.com/watch?v=RAdeXkZZLiU)

www.cityofculture2013.com

www.ierland.nl/noordierland

www.discovernorthernireland.com/walledcity/

Ierland Toerisme is de marketing organisatie voor het eiland Ierland - zowel de Ierse Republiek als Noord-Ierland. Het eiland staat bekend om de prachtige, ongerepte natuur en indrukwekkende kustlijn, de gezelligheid van oeroude steden en de magie van duizenden jaren oude cultuur en geschiedenis. De inspirerende Ierse energie en uiterst vriendelijke bevolking maken dit veelzijdige en compacte land een bezoek meer dan waard. Zie ook www.ierland.nl.



Ingezonden persbericht