Ingezonden persbericht


Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv

Argenta besteedt zijn schadeactiviteiten uit aan
Van Ameyde Belgium.

De Belgische verzekeraar Argenta Assuranties nv, onderdeel van de Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv, besteedt het schadebeheer van zijn portefeuille motorrijtuigenverzekeringen, brandverzekeringen en familiale verzekeringen uit aan Van Ameyde Belgium. Nadat in april de intentieverklaring was ondertekend, is op 15 juli 2010 het definitieve contract ondertekend.
De afdeling Schadebeheer van Argenta Assuranties zal in het vierde kwartaal van 2010 onderdeel worden van het dit jaar opgerichte Van Ameyde Services Belgium. De overstap heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Bij dit project zijn een 25-tal medewerkers betrokken.

De CEO van Argenta Assuranties, John Heller, vat de redenen voor de samenwerking samen: "Argenta heeft een lange traditie van een lean en efficiënte werking. Door die hoge mate van efficiëntie kan Argenta belangrijke voordelen aan zijn cliënten aanbieden. Op het gebied van schadebehandeling voor zijn verzekeringen wil Argenta structurele verbeteringen realiseren in zijn lean werking. Nog in 2010 treden we toe tot de RDR-conventie, dat is de overeenkomst tussen Belgische verzekeraars over directe schadevergoeding voor slachtoffers van verkeersongevallen. Die conventie waarborgt een grotere snelheid in de afhandeling van schadedossiers. Voor onze zelfstandige kantoorhouders brengt het ook belangrijke verbeteringen met zich mee. Hun administratieve werklast wordt sterk verminderd door een optimale ICT-ondersteuning van het volledige schadebehandelingsproces. En als er dan een partner is zoals Van Ameyde, die het proces beter organiseert en beter uitvoert dan wij zelf, dan kiezen we voor een uitbesteding. Elke verzekeraar weet dat het moment van schade het moment van de waarheid is voor zijn cliënten. Argenta wil op dat gebied een winnaar worden."

Jan Van Rooy, managing director van Van Ameyde Belgium: "We zijn bijzonder verheugd Argenta te ondersteunen in de verdere uitbouw van zijn verzekeringsactiviteiten. Bij Van Ameyde staan efficiëntie en kwaliteit hoog in het vaandel geschreven. Hierbij zetten wij via ons IT platform ECHO de meest vooruitstrevende technologie ter beschikking voor een cliëntgericht schadebeheer. Zowel snelheid en kwaliteit van tussenkomst voor de cliënten van Argenta als een doorgedreven communicatie en informatie met en voor de kantoorhouders van Argenta zijn belangrijke doelstellingen voor Van Ameyde Services Belgium. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Argenta een vernieuwende en unieke aanpak van schadebeheer in de Belgische markt kunnen neerzetten."



Ingezonden persbericht