Ingezonden persbericht


Den Haag, 16 juli 2010

Huldiging gemiste kans voor Den Haag

De PvdA is teleurgesteld over de prestaties van het college rond het Haagse aandeel in de huldiging van het Oranje-elftal. "We mogen van geluk spreken dat er nog zoveel mensen waren die het op tijd op teletekst zagen en alsnog zijn gekomen. Anders hadden die jongens daar toch mooi alleen gestaan.", aldus raadslid Gerard Verspuij

Het PvdA-raadslid had op donderdag 8 juli jl. contact gehad met de Haagse wethouder Sport. Verspuij: "Het leek me een fantastisch idee om 'onze jongens' in een open rijtour naar de koningin te vervoeren. Zo doen we dat ook met de Olympische sporters en dat is altijd een prachtig gezicht. De wethouder was enthousiast en ging aan de slag. Achteraf blijkt dat het college nog onvoldoende ingespeeld is op 'totaalbeleid'."

Aanzien
Dat het onbekend was dat Den Haag een aandeel had in de huldiging tekende zich af voor Paleis Noordeinde. Een verslaggever van Radio 1 merkte op dat er maar weinig belangstellenden waren. Verspuij: "Vreselijk om te horen. Alsof het Den Haag volkomen koud liet."

De PvdA-er vindt dat Den Haag een voorbeeld moet nemen aan Amsterdam. "Dat hebben ze echt snel, strak en goed georganiseerd. Prachtige reclame voor de stad en een feestje voor de Amsterdammers en natuurlijk voor Oranje."

Hofstad
Verspuij meent dat Den Haag onvoldoende gebruik maakt van het feit dat het Koninklijk Huis er zetelt. Een groot voordeel van het Haagse inwonerschap, maar dan moet dat voordeel wel worden benut. Verspuij: "Ik denk dat veel Hagenaars teleurgesteld waren dat ze ui hun voetbalhelden niet hebben kunnen toejuichen. En dat terwijl ze zo dichtbij waren."

Raadslid Verspuij heeft het college gevraagd om een draaiboek voor toekomstige, soortgelijke gebeurtenissen. "Dan zijn we er 2012 in ieder geval wel klaar voor!"
Ingezonden persbericht