Ingezonden persbericht


()

()

NJR
Utrecht, 16 juli 2010

Gezocht: Een frisse wind door de VN in New York
Zoektocht naar jongerenvertegenwoordiger naar de VN gestart Wie spreekt volgend jaar namens alle Nederlandse jongeren de Verenigde Naties toe en ontmoet secretaris-generaal Ban Ki-Moon? Jongeren hebben vanaf vandaag tot 13 september de tijd om zich kandidaat te stellen voor de functie van VN jongerenvertegenwoordiger via www.dewereldvandevn.nl. Na 13 september krijgen de geselecteerde kandidaten de kans om campagne te voeren. De winnaar wordt uitgeroepen op 24 oktober, de dag van de VN.

Alle Nederlandse jongeren tussen de 18 en 26 jaar kunnen zich kandidaat stellen voor deze felbegeerde tweejarige functie. De nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN gaat na de verkiezing naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Hier vertegenwoordigt hij/zij de stem van jong Nederland. Daarnaast gaat de jongerenvertegenwoordiger in gesprek met de Nederlandse jeugd over onderwerpen als ontwikkelingssamenwerking, vrede en veiligheid. Hierdoor krijgen de jongeren van Nederland een stem op internationaal niveau over onderwerpen die hen aangaan.

De nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger volgt Jordy Sweep op, die de afgelopen twee jaar zijn internationale carrière is begonnen met deze functie. Hij kan iedereen aanraden zich op te geven: "De mening van jongeren laten horen bij de VN, hoger dan dat gaat het niet. Het is toch geweldig als je die mogelijkheid hebt?"

De VN jongerenverkiezing wordt georganiseerd door NJR en NCDO. NJR geeft jongeren de kans te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen, of dat nou in hun buurt of bij de VN in New York is. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid. NCDO is het advies- en kenniscentrum voor draagvlak voor internationale samenwerking en wereldburgerschap.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht