Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuws uit het college

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op dinsdag 13 juli zijn de volgende besluiten genomen:

Jongeren van 's-Gravenland en Capelle-West krijgen een ontmoetingsplek Het college heeft besloten dat er twee ontmoetingsplekken komen voor jongeren van de wijken 's-Gravenland en Capelle-West. Hiermee wil het college de jongeren een plek geven om elkaar te ontmoeten en overlast van jongeren in de wijken verminderen. De ontmoetingsplekken maken onderdeel uit van een pakket van maatregelen om overlast door jongeren in de wijk aan te pakken.

De twee ontmoetingsplekken komen op de hoek van de Poolvosweg/ Nijverheidsstraat (industrieterrein Capelle West) en op een grasveld aan de Algeraweg/Ketensedijk. Dit zijn locaties net buiten de wijken, met geen direct omwonenden. Op die manier hebben andere wijkbewoners geen overlast van de ontmoetingsplekken.

Het gaat om twee kleine bouwwerkjes met wat bestrating. De bouwvergunning is aangevraagd. Omdat het college wil dat de jeugd er in de zomervakantie nog gebruik van kan maken, worden de ontmoetingsplekken voorlopig gedoogd. Bewoners zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld.