Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bollywood-wereldster Shahrukh Khan komt naar Nederland!

Exclusief optreden tijdens Taste India Festival op Malieveld Den Haag

Den Haag / Mumbai, 14 mei 2010

De wereldberoemde Indiase acteur Shahrukh Khan komt in het weekend van 16 juli naar Den Haag voor een exclusief optreden tijdens het Taste India Festival op het Malieveld.

Shahrukh Khan is de grootste Bollywoodster van dit moment en hij zal op het Haagse Malieveld een live optreden geven met muziek uit zijn vele succesvolle films.

Taste India is een nieuw, groot, cultureel en culinair festival met een divers en omvangrijk programma gericht op alle facetten van India. Het festival is een uniek concept in Europa. Nooit eerder heeft op dit niveau een dergelijk evenement plaatsgevonden. In diverse paviljoens worden Bollywood entertainment, dans, muziek, cultuur, literatuur, mode, culinaire specialiteiten, reizen en shopping met elkaar verbonden. Maar ook verschillende workshops, masterclasses en talentenjachten krijgen een plek op het festival. Taste India dient als een grote inspiratiebron voor nieuwe culturele en economische ontwikkelingen en laat zien hoe harmonieus cultuurvermenging kan zijn.

De grote publiekstrekker van het Taste India festival is het buitenpodium waar diverse optredens uit de Bollywood filmindustrie zullen plaats vinden. Naast Shahrukh Khan zal er nog een van de populairste artiesten uit de Bollywood top drie aanwezig zijn, vergezeld door music-directors, choreografen, dansers, zangers, zangeressen, DJ?s etc. Deze namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Bij optredens en concerten met artiesten van een dergelijk kaliber worden zeer hoge entreeprijzen gevraagd. Het Taste India festival biedt voor het eerst een vriendelijke toegangsprijs zodat een zo groot mogelijk publiek in Nederland kan genieten van de top van Bollywoodartiesten.

Wanneer
Het festival Taste India vindt plaats in het weekend van 16 tot en met 18 juli 2010. Waar
Malieveld, Den Haag
Prijzen
Toegang is EUR 18,45 per dag. Een 3-dagenpas (passe-partout) EUR 46,45.

Over Shahrukh Khan
Shahrukh Khan (1965) oftewel The King of Bollywood is de grootste Bollywoodster van dit moment. In zijn bijna 20-jarige carrière heeft Shahrukh als topacteur meer dan 60 films op zijn naam staan waarvoor hij tientallen awards in ontvangst heeft mogen nemen. Shahrukh is niet alleen in India maar zeker ook in alle andere delen van de wereld, waar de Bolywood cinema populair is, zeer geliefd. Sinds 2000 is Shahrukh ook een zeer succesvolle filmproducent.

Naast acteren treedt Shahrukh ook op tijdens grote live shows. Tijdens twee eerdere shows in Nederland heeft hij telkens voor een uitverkocht Ahoy Rotterdam gestaan.

Bollywood is al jarenlang de grootste filmindustrie ter wereld: er worden jaarlijks in de regio Mumbai (Bombay) meer films geproduceerd dan in diens tegenhanger Hollywood. Bollywood-producties trekken een enorm publiek aan in alle uithoeken van de wereld en dit publiek wordt ieder jaar groter, ook in Europa. Bollywoodfilms worden nu ook regelmatig in de bioscopen van Pathé vertoond.

Over de organisatie
Fusion Entertainment is een internationaal georiënteerd bedrijf dat gespecialiseerd is in Indiaas filmentertainment, populair bekend onder de naam Bollywood. Het bedrijf organiseert, produceert en ondersteunt Bollywood live shows, musicals, festivals, fashion shows, artiestenmanagement en filmopnames. Het Taste India festival wordt mede geproduceerd door Cineyug Entertainment Ltd in Mumbai, India.

Meer informatie over het festival: www.tasteindia.eu

Noot voor de redactie,