Nederlandse Tafeltennisbond


NTTB maakt selectie Europese Jeugdkampioenschappen 2010 bekend 6-6-2010

De technische staf van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) heeft in Hoogerheide de selectie voor de Europese Jeugdkampioenschappen bekend gemaakt. De Oranjejeugd komt van 16 t/m 25 juli in het Turkse Istanbul in actie bij zowel landenwedstrijden als het individuele toernooi (enkelspel, dubbelspel, gemengd dubbelspel. Naast 14 spelers reizen ook een chef d'equipe (Vincent van Kuijck) en een fysiotherapeut af.

Ewout Oostwouder van het Dutch Butterfly Team gaat met de jongens junioren naar Istanbul. (FOTO: ITTF)

Volgens NTTB technisch directeur Achim Sialino zijn er geen grote bijzonderheden in de selecties waar Michel de Boer de plaats van Danny Heister in zal nemen als coach van de jongens junioren. Bij de meisjes junioren maakt Europees jeugdtopper Britt Eerland, die zowel de NJK als de NJM-finale miste vanwege een enkelblessure, gewoon deel uit van de selectie.

,,Ze zal deze week weer gaan beginnen met trainen, maar de prioriteit ligt voor haar bij de Jeugd Olympische Spelen", aldus Sialino. ,,Mocht ze de EJK niet halen, dan zullen we nog een andere speelster bij de meisjes junioren oproepen als vervanger."

Jongens junioren
Pepijn Leppers
Patrick Oeij
Ewout Oostwouder
Bondscoach: Michel de Boer

Jongens cadetten
Rajko Gommers
Koen Hageraats
Martin Khatchanov
Laurens Tromer
Bondscoach: Titus Damsma

Meisjes junioren
Alice Barendregt
Suzanne Dieker
Britt Eerland
Dianne Overbeeke
Bondscoach: Pieke Franssen

Meisjes cadetten
Nikki Eerland
Marieke van de Kamp
Kim Vermaas
Bondscoach: Marcel Kraa

NTTB/HH