Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

HUMAN

Vrijdag 16 juli 2010
19.00-21.00 uur

OBA Live: Theodor Holmans mooiste interviews
Selectie van eerdere interviews van Theodor Holman (De rechtstreekse uitzendingen vanuit de OBA vervallen in juli en augustus Presentatie: Nora Romanesco

---

19.00-20.00 uur: Midas Dekkers, Vrijdenker van het jaar Ieder jaar wijst vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte de vrijdenker van het jaar aan. In 2009 was dat bioloog Midas Dekkers. De Vrije Gedachte noemt Midas Dekkers een "ongebonden en vrijdenkend bioloog, die de hypocrisie van de relatie tussen mens en dier aantoont". (Bewerking van 18/09/09)

Nelleke Noordervliet bespreekt het boek : 'De duizelingwekkende jaren', van historicus en journalist Philipp Blom. (Bewerking van 25/09/2009)

Nelleke Noordervliet (1945) is schrijfster. Haar laatste romans zijn 'Snijpunt' en 'Zonder noorden komt niemand thuis'. Daarnaast trekt ze als literaire ambassadeur door Nederland. En is ze al jarenlang gewaardeerd vaste medewerker bij OBA Live. Afgelopen seizoen verzorgde ze een maandelijkse non-fictie rubriek. Voor die rubriek besprak ze boeken over o.a. de Eerste Wereldoorlog, over populisme en over de penibele toekomst van de sociaal democratie. In juli en augustus zijn haar bijdragen (op vrijdagen) nogmaals te beluisteren.

Mini concert: Engelse singer/songwriter Emma Black, en Mark Zijlma, gitaar met folk, blues en country muziek www.emmablack.com (registratie eerder optreden in OBA Live 16 april 2010)

20.00-21.00 uur: Rick de Leeuw, schrijver/dichter en zanger. Net verschenen is zijn boek "Zuiderziel", een zelfportret. Met interviews, reportages, gedichten en songteksten. Rick de Leeuw is bijna 50 en maakt de balans van zijn leven op. Tot 2001 was Rick de Leeuw popzanger bij de Tröckener Keks. De laatste jaren schrijft hij romans en treedt hij geregeld op in Nederlandse en Vlaamse theaters. Theodor zingt een lied met Rick: 'Just like a woman' van Bob Dylan. (Bewerking van 09/10/2009)

Stine Jensen, literatuurwetenschapper bespreekt 'Het onbehagen van de man' van Dylan van Rijsbergen. Hoe staat het ervoor met de Moderne Man? En een boekbespreking van 'Drink,play, fuck' Over hoe mannen hun existentiële crisis en echtscheidingen 'aanpakken'. Stine Jensen (1972) is literatuurwetenschapper en filosofe. Ze schreef non-fictie, o.a. 'Waarom vrouwen van apen houden', Turkse Vlinders' en romans o.a. 'Dokter Jazz'. Publiceert over literatuur en films o.a. in NRC. Afgelopen seizoen verzorgde ze een maandelijkse rubriek over literatuur, films en non- fictie. In juli en augustus zijn haar bijdragen (op vrijdagen) nogmaals te beluisteren.




Ingezonden persbericht