Gemeente Tilburg

Persbericht

Tilburg, 16 juli 2010
================================
Tilburgse linten in beweging

Ondernemers, KvK en gemeente werken samen aan levendige winkellinten Meer winkelend publiek, jonge ondernemers en mooi opgeknapte panden; komend half jaar zet lintmanager Saskia Nieuwesteeg zich hiervoor in. Zij is onlangs aangetreden als lintmanager van de Besterdring en de Korvelseweg in Tilburg. Nieuwesteeg richt haar aandacht met name op de winkellinten en de versterking van de economische bedrijvigheid in die straten.

Linten zijn wegen die van oudsher de stadsdelen met elkaar verbinden. De Tilburgse linten zijn belangrijk voor Tilburg. Ze vormen de basis voor het ontstaan van de stad. Tilburg heeft een lintmanager aangesteld, omdat de linten Korvelseweg en Besterdring onder druk staan. De lintmanager zet zich samen met de betrokken ondernemers, de Kamer van Koophandel en de gemeente in voor de promotie en de verbetering van het vestigingsklimaat van de linten. Door de krachten te bundelen wordt aandacht gevraagd voor de unieke kwaliteiten van de linten voor consumenten en starters. De Besterdring en Korvelseweg hebben een uniek winkelaanbod, anders dan de binnenstad. Ook bieden de linten voor startende ondernemers extra kansen, omdat de huurprijzen laag zijn.

Prentbriefkaartenserie
Om de Tilburgse linten positief onder de aandacht te brengen, heeft de gemeente een prentbriefkaartenserie uitgebracht. Hierin worden de Tilburgse linten in beeld gebracht. Deze serie bestaat uit een `lint' van 9 kaarten met mooie foto's van de linten vroeger en nu en een overzichtskaart van het Tilburgse lintenplan. Deze is verkrijgbaar bij diverse winkeliers op de Besterdring en Korvelseweg, bij het bewonerscomité Korvelseweg en het gemeentelijk informatiecentrum aan de Nieuwlandstraat 34.