Ingezonden persbericht


STIPA-Molenaar Racing GP start het Duitse weekend met een voorlopige derde startrij

Met tropische temperaturen van bijna 35 graden heeft het STIPA-Molenaar Racing GP tijdens de eerste vrije training van het Eni Motorrad Grand Prix Deutschland een voorlopige derde startrij behaald. Randy Krummenacher kwam tot een negende tijd en teamgenoot Luis Salom eindigde de sessie op een twaalfde positie.

Wegens het ontbreken van een Grand Prix in Zwitserland, beschouwd Randy Krummenacher de Duitse Grand Prix als zijn thuis Grand Prix. Tevens nam de Zwitser een aantal jaren deel aan het Duitse IDM kampioenschap waaronder de Sachsenring bij de Zwitser onder een van zijn favoriete banen valt. Vandaag ging het nog niet naar wens voor Krummenacher en is dan ook niet tevreden met zijn negende plaats tijdens deze eerste vrije training. De Zwitser focuste zich vooral op een goede afstelling. De basis afstelling is goed en Krummenacher wil morgen tijdens de kwalificatie minimaal in de top acht kwalificeren.

Luis Salom kwam vandaag tot een twaalfde tijd maar kon niet tevreden zijn. De Spanjaard kwam meerdere malen binnen om de afstelling te laten verbeteren. Iedere verandering gaf een snellere rondetijd en Salom wist zelfs even de top 10 binnen te dringen. In de laatste tien minuten kon de Spanjaard zijn rondetijd evenaren maar niet verbeteren.

Randy Krummenacher (9e, 1:29.131):

"De Sachsenring is een van mijn favoriete banen. Het is een uitdagend circuit en ik hou van de hoogte verschillen. Voor mij geldt deze Grand Prix als mijn thuis race. Vanaf het begin was er dan ook het goede gevoel en al snel reed ik top 5 tijden. Tijdens de 2de sessie hebben we het e.e.a. veranderd aan de voor vering echter pakte dit niet echt goed uit en zijn we gelijk terug gaan naar de oude setting. Helaas kon ik daarna niet meer de ruimte vinden om er nog 1 snelle ronde uit te persen. Morgen gaan we voor een top 5."

Luis Salom (12e, 1:29.534):

"Vandaag kwam ik slecht op gang. De baan is relatief kort en het was dan ook erg druk op de baan. Tijdens mijn 2de run kon ik me optrekken aan Randy en hierdoor kwam ik de top 10 binnen. In de laatste run hebben we nog een ander type band geprobeerd die het in Barcelona uitstekend deed tijdens de warme race. Echter pakte dat hier heel anders uit en had ik totaal geen grip. Gelukkig loopt de motor goed en kijk ik met veel vertrouwen naar morgen!" STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com