Politie Zeeland


---

1320-2010 Vrouw bestolen in woning, Sluiskil
Donderdagmiddag tussen 16.30 uur en 17.00 uur is een 98-jarige vrouw, in haar woning aan de Spoorstraat in Sluiskil, bestolen.
Tussen genoemde tijdstippen kwamen twee onbekend gebleven vrouwen de woning van de bejaarde vrouw via de achterdeur binnen. Zij deden zich voor als medewerksters van de thuiszorg en snuffelden wat rond. Hierna verlieten zij de woning weer.
Nog dezelfde middag werd de 98-jarige vrouw gebeld door een (zogenaamde) medewerker van de bank met het verhaal dat haar bankpas gevonden was en dat ze haar pincode moest geven. Dit deed de vrouw.
Door een zoon van de vrouw, die het verhaal van zijn moeder hoorde, is navraag gedaan bij de bank waaruit bleek dat er rond 18.15 uur al honderden euro's met de pas waren gepind.
Politie Zeeland en Zorgsaam adviseren clienten van de thuiszorg, indien er thuiszorgmedewerkers in hun woning komen die ze niet kennen of niet vertrouwen, altijd te vragen naar een legitimatiebewijs. Ook kunnen clienten bellen naar Zorgsaam. Het telefoonnummer van de bereikbare dienst is te vinden in de krant of in het zorgdossier wat clienten thuis hebben liggen.
Verder adviseert politie Zeeland iedereen nooit de pincode telefonisch of op andere wijze door te geven.

1321-2010 Verkeerscontrole, Hoek
Vrijdag vond op de Hoekseweg in Hoek een verkeerscontrole plaats.
In totaal zijn 17 bekeuringen uitgeschreven voor:
- Verlopen APK
- Verlichting
- Overbelading
- Het niet dragen van de gordel
- Getinte ruiten
- Niet handsfree bellen