DIAGEO RESERVE WORLD CLASS 2010 finalist barman Timo Janse uit Amsterdam wint Classic Cocktail Challenge 16/07/2010 19:53

PR Newswire

ATHENE, Griekenland, July 16, 2010 /PRNewswire/ -- Timo Janse, barman in Door 74, Amsterdam, werd vorige nacht uitgeroepen tot de winnaar van de Classic Cocktail Challenge in de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS 2010. De titel van DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Barman van het jaar 2010 ging naar Erik Lorincz van de Connaught Bar, Londen.

In de Classic Cocktail Challenge werd aan barmannen gevraagd om drie cocktails te maken om zo techniek, smaak en kennis te testen. Timo imponeerde jurylid Salvatore Calabrese met zijn beheersing van smaken en zijn presentatie van het erfgoed. Timo creëerde zijn eigen WORLD CLASS cocktail, de Smokey Papa Don: Don Julio(R) tequila en Lagavulin(TM) 16 jaar oude Single Malt Scotch Whisky met marmelade, chili, pompelmoes en citroensap.

Na een jaar van nationale voorrondes waarin 9.000 barmannen uit de hele wereld hun creaties schudden, roerden en uitschonken, bleven er 24 talenten over. Zij bonden de strijd met elkaar aan in een vier dagen durende WORLD CLASS competitie waarbij ze eersteklas dranken uit het Reserve-portfolio konden gebruiken: Ketel One(R) vodka, Cîroc(R) vodka, Tanqueray(R) No. TEN(TM) gin, Don Julio(R) tequila, Zacapa(R) rum en Johnnie Walker(R) Gold Label(TM) en Blue Label(TM) Blended Scotch Whisky.

WORLD CLASS werd opgericht door Diageo Reserve, het neusje van de zalm van DIAGEO plc, om getalenteerde barmannen op te leiden en te inspireren tot het maken van exquise cocktails, het leveren van een uitstekende service en het opdoen van ervaringen, waarmee de beste bars in de wereld vervolgens hun voordeel mee kunnen doen.

http://www.weareworldclass.com

OVER DIAGEO

DIAGEO is het toonaangevende exclusieve drankenconcern met een voortreffelijke collectie van alcoholische dranken, van gedistilleerd tot wijn en bier. Bekende merken zijn onder meer Johnnie Walker, Guinness, Smirnoff, J?, Baileys, Cuervo, Tanqueray, Captain Morgan, Crown Royal, Beaulieu Vineyard en Sterling Vineyards wijnen.

DIAGEO is een wereldwijd bedrijf dat handel drijft in meer dan 180 landen in de wereld. Het bedrijf staat genoteerd op de New York Stock Exchange (DEO) en de London Stock Exchange (DGE). Voor meer informatie over Diageo, zijn medewerkers, merken en prestaties, kunt u ons bezoeken op Diageo.com. Voor ons wereldwijd aanspreekpunt waar verantwoord drinken gepromoot wordt door middel van het delen van middelen, informatie en initiatieven, kunt u op DRINKiQ.com terecht. Vier het leven, elke dag, overal.

Noot aan redactie:

Er is een afbeelding bij dit bericht beschikbaar van het European Pressphoto Agency (EPA). Om deze te bekijken gaat u naar
https://webgate.epa.eu/ en logt u in met de gebruikersnaam: prnewswire en wachtwoord: guest01
Om afbeeldingen in hoge resolutie te downloaden:
http://diffordsguide.thirdlight.com/libraryhome.tlx - Selecteer 'World Class 2010' - Wachtwoord D1ageo# (hoofdlettergevoelig). Voor persinformatie: Neville McCarthy Associates (+44(0)20-7940-2900), Sarah Marshall, +44(0)7515-051610, sarah@nevillemccarthy.com, Joanna Good, +44(0)7515-922949, joanna@nevillemccarthy.com






-