KNHS

Tim Lips laat kans op top vijf klassering liggen 16 juli 2010
TimLipsOncarlos

AKEN (KNHS) - In de eventing wedstrijd komt voor Nederland alleen Tim Lips (Made) met Concrex Oncarlos aan de start. Het uiterst getalenteerde lid van het Rabo Talententeam reed met de 14-jarige KWPN'er een nette dressuurproef maar noteerde in het springparcours een springfout die hem een klassering in de top vijf temidden van de wereldtop kostte.

Voor de dressuurproef werd Tim Lips geholpen door de bondscoach van de dressuurruiters Sjef Janssen om de laatste puntjes op de i te zetten. Zowel Sjef Janssen als Tim waren na afloop van de rit niet ontevreden. "De overgangen waren duidelijk geaccentueerd, in de uitgestrekte bewegingen werden deze duidelijk getoond en de regelmaat in de bewegingen werd zeer goed bewaard. Ik ben zeer tevreden over Lips. Hij heeft het goed gedaan", aldus Janssen. Ook Tim zelf was niet ontevreden. "Weet je, het gekke is dat als ik een tevreden gevoel heb de punten tegenvallen en als ik een matig gevoel heb de punten vaak tegenvallen. Ik denk nu dat ik een zeer constante proef heb gereden waaruit misschien iets meer lef had mogen spreken", aldus Lips.

Voordat Lips op vrijdagavond de springpiste in moest rijden werd hij geholpen door de bondscoach van de springruiters Rob Ehrens. In dat parcours noteerde Lips een enkele springfout en dat bleek achter af een dure. Na de dressuur stond hLips met een score van 46.20 op de 18de plaats in het veertig deelnemers tellende veld. Door die ene springfout bleef hij op de 18de plaats staan terwijl hij zonder dat springfoutje was opgeklommen naar een gedeelde vierde plek. "Ik voelde mijn paard in het springparcours af en toe iets onder me vandaan lopen en dan is het moeilijk om hem voldoende gesloten bij de hindernis te brengen om daar dan foutloos over te springen. Het lukte me steeds weer maar op een hindernis lukte het net niet. Dat is echt balen", aldus Lips.

Overigens wisten slechts vijf van de veertig starters een foutloos parcours te rijden. Aan de leiding gaat nu de Britse Emily Baldwin met de KWPN gefokte Drivetime, Rolls Royce x Zuidhorn, voor de Duitse Andreas Dibowski met Euroridings Butts Leon. De achterstand van Lips op Baldwin is exact tien punten waardoor Lips met een foutloze cross morgen nog een behoorlijke stijging in het klassement kan gaan maken.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info hier: www.chioaachen.de

Tussenstand na dressuur en springen:


1) Emily Baldwin (Eng) Drivetime 40.20

2) Andreas Dibowski (Dui) Euroridings Butts Leon 45.20
3) Stefano Brecciaroli (Ita) Apollo van de Wendi Kurt Hoeve 46.00 18) Tim Lips (Made) Concrex Oncarlos ((Faram x Oldenburg) 50.20

Foto Martin Lips, Sjef Janssen en Tim Lips door www.melissen.net