KNHS

Zoer naar top klassering in Aken
16 juli 2010
AkenAlbertZoerUraguay

AKEN (KNHS) - Albert Zoer (Echten) heeft met de schimmel Uraquay (Nairobi x Colino) de derde plaats weten te behalen in de Grote Prijs van Nordrhein Westfalen. Deze plek leverde de Drent 8.200 euro op. De overwinning ging naar de Zwitser Steve Guerdat met Ferrari die de tijd van Zoer als richtsnoer had. Olympisch kampioen Eric Lamaze uit Canada nestelde zich met zijn gouden olympiade paard Hickstead (Hamlet x Ekstein) tussen Guerdat en Zoer in terwijl Roger-Yves Bost uit Frankrijk met Ideal de la Loge vierde werd maar nog wel binnen een seconde eindigde van Guerdat.

Er werd hard gereden in de barrage waarin de Spanjaard Jesus Garmendia Echeverria gelijk de toon zette door als eerste starter met Lord du Mont Milon een hele snelle tijd te realiseren. Zijn elfjarige bruine ruin roffelde in een zeer hoog tempo het parcours af en zijn tijd leek op het eerste gezicht niet te verbeteren. Toch lukte dat velen in het zestien ruiters tellende barrageveld. De tijd van Echeverria bleek uiteindelijk goed genoeg voor de zesde plek en een 1.950 euro.

Christian Ahlmann dook met Taloubet Z (Galoubet A x Cor de la Bryere) het verst onder de tijd maar in de lijn naar de laatste hindernis ontwikkelde het paard een dermate hoog tempo dat Ahlmann niet in staat bleek om het paard voldoende op het achterbeen te krijgen om een goede sprong te gaan maken. De laatste hindernis werd bijna geheel gesloopt en Ahlmann eindigde als tiende.

Zoer zette als eerste een serieuze aanval in op de tijd van de winnaar en aan het einde van de rit concludeerde Zoer dan ook dat er voor hem geen snellere tijd in zou hebben gezeten. "Als ik nu weer zou moeten binnen rijden zou ik weer precies hetzelfde rijden. Ook dan zou ik die ene seconde net te kort gekomen zijn. Het zij zo maar voor mijn gevoel was het een perfecte ronde", aldus Zoer die niet met deze schimmel aan de start verschijnt van de Grote Prijs. "In de Grote Prijs kies ik voor Samurai. Dit paard, Uraquay heeft extreem veel kwaliteiten en die wens ik zeer gecontroleerd aan te spreken. Daarnaast is hij pas negen jaar en wil ik hem niet forceren, aldus Zoer.

Voor de barrage van deze wedstrijd plaatsten zich ook Marc Houtzager (Rouveen) met de uiterst getalenteerde HBC Tamino en Harrie Smolders (Lage Mierde) met Exquis Oliver Q met een overtuigende foutloze ronde. In deze barrage reden beide ruiters bewust niet voor de winst en eindigden als 15de en 16de. Gerco Schröder (Lochem) en Eurocommerce Seattle plaatsten zich niet voor de barrage.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info hier: www.chioaachen.de

Uitslag Grote Prijs van Nordrhein-Westfalen:


1) Steve Guerdat (Zwi) Ferrari 0 / 0 44.04

2) Eric Lamaze (Can) Hickstead 0 / 0 44.16

3) Albert Zoer (Echten) Uraguay 0 / 0 44.91 15) Marc Houtzager (Rouveen) HBC Tamino 0 / 4 49.57 16) Harrie Smolders (Lage Mierde) - Exquis Oliver Q 0 / 4 52.18 22) Gerco Schröder (Lochem) Eurocommerce Seattle 4 83.97

Foto Albert Zoer met Uraguay door www.melissen.net