Wondolie uit eidooier


Ultra huidherstellend vermogen van olie uit eidooier

SNEEK, 20100716 -- Olie getrokken uit eidooier bevat een weefsel-aanmaak-activerende stof. Deze stof maakt het onder meer ook mogelijk dat een kuiken betrekkelijk snel uit een ei kan groeien. Ook voor weefselherstel in geval van snij- en brandwonden en moeilijk helende post-operatieve wonden is deze stof uitermate geschikt.

Jacob Brandsma (52) maakt weer een voorraadje aan van deze wond(er)olie uit eidooier. Verpakt in ampullen van 1,5ml kan de geneeskrachtige olie op basis van alcohol uitwendig toegediend worden voor ontsmetting en genezing bij snijwonden, brand- en schaafwonden en operatiewonden. Wonden genezen dan globaal tien keer zo snel.

Universitaire studie
Brandsma heeft ruim twintig jaar praktijk-ervaring met deze materie, na de kennis opgedaan te hebben op een Amerikaanse universiteit. Aanmaak van geneeskrachtige tincturen en poeders op basis van alchemie om in te nemen werd er eveneens gedoceerd. Dit wordt echter niet langer gepraktiseerd door te lage rentabiliteit.

Geneeskrachtige stof in eischaal
De Universiteit Wageningen berichtte onlangs dat in eischaal een geneeskrachtige stof zou zitten. Deze stelling onderschrijft Brandsma. Eischaal in verpoederde vorm zal door extractie met alcohol een tinctuur opleveren die geschikt is voor verlichting van gewrichtsreuma bij inwendig gebruik. Dit is veelvuldig geproduceerd en gedistribueerd in de jaren 90, maar de laatste jaren in onbruik geraakt. Het hielp zo goed dat patiënten haast niet meer op consult terug kwamen waardoor het eischaal-tinctuur toch verliesgevend was.