Tesla Motors en Toyota Motor Corporation sluiten formele overeenkomst voor de ontwikkeling van een elektrische versie van de RAV4

PALO ALTO, Calif. & TOKYO, Japan--(BUSINESS WIRE)-- 20100716 --

TESLA MOTORS INC. (Tesla) en Toyota Motor Corporation (TMC) hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een overeenkomst hebben ondertekend om te starten met de ontwikkeling van een elektrische versie van de RAV4. Dit was in mei van dit jaar al door Elon Musk en Akio Toyoda aangekondigd. Om dit elektrisch voertuig (EV) in 2012 in de Verenigde Staten op de markt te kunnen brengen, zullen prototypes worden ontwikkeld waarin het RAV4-model van Toyota met een elektrische aandrijving van Tesla wordt gecombineerd. Tesla wil dit jaar een vloot prototypes bouwen en ter evaluatie aan Toyota leveren. Het eerste prototype is al gebouwd en wordt op dit moment getest.

In mei maakten Tesla en TMC hun intentie bekend om samen te werken aan de ontwikkeling van elektrische voertuigen, onderdelen, een productiesysteem en technische ondersteuning. Tesla wil leren en profiteren van de technische know-how en de productiedeskundigheid van Toyota, terwijl Toyota iets wil opsteken van de EV-technologie, de durf, de snelle besluitvorming en de flexibiliteit van Tesla.

Sinds de oprichting in 1937 houdt TMC vast aan de filosofie “bijdragen aan de samenleving door het produceren van auto's” en maakt auto's die hun talloze klanten in de hele wereld tevredenstellen. TMC introduceerde de eerste generatie van de hybride Prius in 1997. Het bedrijf wil tegen 2012 ook EV's op de markt brengen.

Tesla heeft zich tot doel gesteld steeds beter betaalbare elektrische auto's te bouwen voor het grote koperspubliek waarbij het bedrijf de kosten van EV's gestaag omlaag brengt. Tesla, gevestigd in Californië, ontwerpt en vervaardigt EV's en componenten voor de aandrijving van EV's, en is op dit moment de enige autofabrikant in de Verenigde Staten die voor snelwegen geschikte EV's in serieproductie bouwt.

Op de toekomst gerichte verklaringen

Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn “op de toekomst gerichte verklaringen” die onderhevig zijn aan risico's en onzekerheden. Deze op de toekomst gerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management, en als gevolg van bepaalde risico's en onzekerheden kunnen de feitelijke resultaten substantieel afwijken van de resultaten die hier voorgesteld zijn. De risico's worden gedetailleerd beschreven in de dossiers en rapporten die door Tesla zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission, met inbegrip van de risico's zoals vermeld onder de sectie “Risicofactoren” in zijn definitieve prospectus met betrekking tot zijn primaire emissie die op 29 juni 2010 is ingediend conform regel 424(b) van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd. Tesla wijst alle verplichtingen af om de informatie te updaten die in deze op de toekomst gerichte verklaringen is opgenomen als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen, of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
TESLA MOTORS INC.
Khobi Brooklyn, 650-681-5452

kbrooklyn@teslamotors.com

Ticker_symbol NASDAQ:TSLA