Ingezonden persbericht

Haarlem - Vrijdag 16 juli 2010 beleeft de Nederlandse gamejournalistiek een mijlpaal. Op die datum ligt namelijk het 200e nummer van Power Unlimited in de winkels. Het best gelezen gamesmagazine van de Benelux is al sinds 1993 spraakmakend en toonaangevend en maakt tot op heden een significante groei door. Een ijzersterk blad dat met het 200e nummer weer een fraai visitekaartje afgeeft.

Ed Wiggemans, eindredacteur van Power Unlimited en nagenoeg vanaf editie 1 betrokken bij het magazine: "PU # 200 is 140 pagina's dik, inclusief een E3 special van 30 pagina's. Daarnaast zijn er terugblikken in woord en beeld op hoogte- en dieptepunten uit de PU geschiedenis, een grote special over de meest zuigende filmgames aller tijden en de meest revolutionaire games van de afgelopen 17 jaar. Bovendien heeft elke Power Unlimited een unieke code. Hiermee kunnen lezers meer dan 30.000 euro aan prijzen winnen, waaronder een volledig ingerichte gameroom met LED TV, alle consoles, games en merchandise die je maar kunt bedenken."

Power Unlimited is in 1993 gestart bij VNU BPA en in 2007 overgenomen door HUB Uitgevers. PU is al 17 jaar een vaste waarde in het landschap van de Nederlandse game-industrie. Print media heeft het zwaar, maar het eigenzinnige karakter van dit "gamesblaadje", zoals velen het liefkozend noemen, heeft ervoor gezorgd dat het maandblad altijd gezond is gebleven. PU #200 is dan ook niet zomaar een PU, maar een mijlpaal in de Nederlandse gamejournalistiek... en natuurlijk een supertof nummer met heel veel extra's om lekker lang van te genieten.

---

Over Power Unlimited

Power Unlimited is sinds de oprichting in 1993 het grootste gamesmagazine van de Benelux. Het tijdschrift bereikt elke maand via het blad een kwart miljoen jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar die gamen als gemeenschappelijke passie hebben.

De website van Power Unlimited (www.pu.nl), die maandelijks meer dan 1.3 miljoen pageviews genereert, voorziet de doelgroep van gamenieuws, achtergrondartikelen, blogs en allerlei informatie over Power Unlimited, games en PU-TV. Power Unlimited is een uitgave van HUB Uitgevers (www.hub.nl).