Gemeente Geldermalsen

Werk rond station Geldermalsen

ProRail werkt aan de nieuwe spoorbrug over de Linge tussen Tricht en Geldermalsen en de nieuwe traverse op het station van Geldermalsen. Van 17-22 juli is het station Geldermalsen daarom helemaal gesloten en rijden er geen treinen. Ook voor en na de treinvrije week is er overlast voor reizigers en omwonenden.
Deilse zijde
Geldermalsense zijde
Tricht
Algemeen
Informatie Prorail
Informatie treinverkeer
Achergrond

In de komende tijd komt meer gedetailleerde informatie beschikbaar over de overlast rond de werkzaamheden. We informeren u regelmatig met actuele informatie via de gemeentepagina en
http://www.geldermalsen.nl/. We onderscheiden de gevolgen van de werkzaamheden naar de Deilse - en Geldermalsense zijde en voor de inwoners van Tricht.

Deilse zijde

Aan de Deilse zijde van het spoor wordt hard gewerkt aan de nieuwe spoorbrug over de Linge. Bij het station wordt de plaatsing van de nieuwe traverse voorbereid.

* Van 17-22 juli rijden er geen treinen.

* Parkeerplaats, fietsenstalling en de oude traverse zijn niet bereikbaar. Het terrein is volledig afgesloten. Zorg dus dat uw auto of fiets niet gestald of geparkeerd blijft.
* Enkele weken voor de treinvrije periode legt ProRail een speciale werkweg langs het parkeerterrein en over het braakliggende terrein richting de Linge. De aanleg duurt enkele dagen. De werkweg is nodig om materiaal voor de bouw van de brug aan te voeren. Tijdens het aanleggen van de weg is er verkeershinder voor reizigers die met fiets of auto naar de Deilse zijde van het station komen.
* In de weken voorafgaande aan het werk vinden voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het aanleveren van de nieuwe brugdelen. ProRail informeert omwonenden en bedrijven tijdig over mogelijke overlast voor bedrijf of woning. U kunt wel gebruik maken van de parkeerplaats aan de Geldermalsense zijde.

Geldermalsense zijde

Bij het station wordt de plaatsing van de nieuwe traverse voorbereid. De overlast aan de Geldermalsense zijde concentreert zich rond de treinvrije week van 17-22 juli.

* Omdat de treinen niet rijden worden bussen ter vervanging ingezet.
* Voor een goede doorgang van de bussen worden maatregelen getroffen.
* De parkeerplaats aan deze zijde blijft bereikbaar.

Tricht

Inwoners van Tricht moeten rekening houden met overlast in de treinvrije periode van 17-22 juli.

* De fietsbrug over de Linge is van 17 tot en met 22 juli gesloten. Fietsers en voetgangers moeten in die periode een andere route nemen. Waarschijnlijk is het fietspad ook daarna enige tijd gesloten.

* De treinvrije periode heeft gevolgen voor de toegankelijkheid van de overwegen Nieuwe Steeg en Lingedijk. Wat die gevolgen precies zijn, wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Algemeen


* Er worden ook afspraken gemaakt met de hulpdiensten zodat zij altijd weten welke route beschikbaar is.

* Omleidingen en afsluitingen worden op tijd met borden aangegeven. Bij situaties waar dat nodig en zinvol is kunnen verkeersregelaars ingezet worden.

Informatie

ProRail is opdrachtgever voor deze werkzaamheden. Met vragen kunt u bellen naar de afdeling Publiekscontacten van Prorail. Deze is tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 0900-77 67 245 (EUR 0,20 p.m.). U kunt ook een contactformulier invullen op www.prorail.nl/contact. Meldt u hierbij dan het volgende kenmerk: M-003427.

Informatie over gevolgen treindienst

De werkzaamheden kunnen, behalve voor direct aanwonenden, ook gevolgen hebben voor de treinreizigers. Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.ns.nl/ en teletekstpagina 754, of bellen naar 0900-9292 (EUR 0,70 p.m.).

Achtergrond station en spoorbrug

De omgeving van het station in Geldermalsen heeft te kampen met knelpunten.

* Het parkeerterrein heeft onvoldoende capaciteit,
* de omgeving wordt als sociaal onveilig ervaren,
* het gebied heeft een rommelige aanblik en
* de gebrekkige bereikbaarheid veroorzaakt verkeersoverlast in de omgeving.

De stationsomgeving biedt ook mogelijkheden. Meerdere overheden, Prorail en de NS willen de kans van Geldermalsen 'als poort naar de regio Utrecht' benutten door in Geldermalsen meer functies aan het station te koppelen, zowel wonen als werken. Dit zal het gebruik van het station intensiveren. Door aanbieden van P&R-voorzieningen van goede kwaliteit kunnen mensen uit de regio hun auto bij het station parkeren en met de trein verder reizen naar de regio Utrecht en verder.

Prorail vervangt de spoorbrug over de Linge omdat de huidige brug verouderd is. De nieuwe brug biedt de mogelijkheid om een geluidarmere oplossing te bieden en om het naastgelegen fietspad later ook als calamiteitenweg in te zetten. Bij de vervanging van de nieuwe brug is nog geen rekening gehouden met de mogelijke verbreding van het spoor in de toekomst. Het onderzoek naar mogelijkheden om tot een verbreding van het spoor bij Tricht te komen bevindt zich in een eerste verkennende fase. Besluiten hierover zullen voorlopig nog niet worden genomen. Juist daarom staat die ontwikkeling los van de vervanging van een oude brug door een moderne nieuwe brug.>


---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
e-mail: info@geldermalsen.nl
Fax: (0345) 573 258