Provincie Flevoland Startbijeenkomst (Foto ROC)

Aftrap Open European Championship Sailing 2010

Publicatiedatum: 19 mei 2010

Vanaf 17 tot en met 23 juli 2010 staat Lelystad in het teken van de zeilsport. Organisatiecomité OCS en de provincie Flevoland houden deze zomer het Open European Championship Sailing (OCS) voor de klassen Splash, Flash en Yngling. Maandag 17 werd de startbijeenkomst gehouden in het provinciehus.

Uiteraard waren daar ook de studenten van de afdelingen Horeca & Toerisme, Kunst & Cultuur, Sport & Bewegen en Orde & Veiligheid bij aanwezig. Als Young Professionals zullen zij tijdens het EK een sleutelrol gaan vervullen in de organisatie rondom het zeilevenement. Door de prominente rol van ROC Flevoland bij de totstandkoming van het EK in Lelystad krijgen de ROC Flevoland studenten de mogelijkheid om zich persoonlijk en maatschappelijk maximaal te ontwikkelen en hun theoretische kennis te combineren met activiteiten die aansluiten op hun beroepsopleiding.

Hoog in het vaandel

De provincie Flevoland heeft sport hoog in het vaandel staan en was dan ook graag bereid om als gastheer op te treden voor de startbijeenkomst. Gedeputeerde John Bos sprak zijn vertrouwen uit in de studenten, en zei tijdens zijn speech in de Statenzaal van het provinciehuis: "De bijdrage van de ROC Flevoland studenten is doorslaggevend voor het succes van het kampioenschap." De provincie heeft ook subsidie gegeven voor het zeilevenement.