Middeleeuws Slagveld en Groot Historisch Tentenkamp op Beekse Bergen

07/07/2010 12:55

Western Experience B.V.

Middeleeuws Slagveld en Grootste Historisch Tentenkamp op Beekse Bergen

Hilvarenbeek. Op Discovery Valley in het Vakantiepark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, zal op 17 en 18 juli een voor Nederland ongekend Historisch Display worden opgesteld. Met het grootste historische tentenkamp van Nederland met meer dan 200 tenten en op beide dagen een veldslag: "De Slag op Beekse Bergen".

Dit Historisch Rendez Vous is een heel bijzondere ervaring voor jong en oud.

Op beide dagen wordt door zogenaamde re-enactors een grote Middeleeuwse veldslag nagespeeld. Compleet met ridders te paard, piekeniers, boogschutters en lansknechten, gehuld in de strijdkleding en harnassen uit die periode van de Nederlandse geschiedenis . Deelnemers komen uit Nederland, Frankrijk en België en zijn o.a. de Huurlingen van Voorne, de Compagnie van Brederode, de Knights of Camelot en de Orde van de Hagelanders.

Verder is er een Historisch Levend Museum met bewoners vanuit de ijzertijd (4000 jaar voor het begin van onze jaartelling) tot en met de Late Middeleeuwen (rond 1600 na Chr.). Dit is met ca 350 Kelten,ridders en jonkvrouwen waarschijnlijk het grootste Historisch Display in Nederland op dit gebied.

Veel te zien en te doen

De activiteiten op beide dagen omvatten o.a. een Riddersteekspel, een Middeleeuwse veldslag, boogschieten uit de tijd van Robin Hood, een Historische Markt en het grote tentenkamp, bevolkt door honderden re-enactors die gekleed gaan in de stijl van de periode die zij uitbeelden. Je kunt er zien hoe mensen in de IJzertijd leefden, er zijn Kelten, Merovingers, Vikingen, Schotten en Middeleeuwers. De bezoekers krijgen zo een goede en historisch verantwoorde indruk van hoe we in het verleden in Nederland hebben geleefd.

Hoogtepunten zijn iedere dag een Veldslag tussen rivaliserende Brabantse en Hollandse huurlingen, een wedstrijd Boogschieten en een Middeleeuws Steekspel. Op de Markt kan men ook eten vinden zoals dat in de Middeleeuwen gemaakt werd. Ook zijn er stands met Middeleeuws snoepgoed.

Kinderprogramma

Er is een speciaal kinderprogramma. Zo treden er diverse troubadours op, zijn er verhalenvertellers, is er een Kinderboogschietbaan met een Schildknapenschool en is er iedere dag ook een Kinderveldslag waarin de aanwezige jeugd het op mag nemen tegen heuse ridders.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.historyexperience.nl