Gemeente Eindhoven

Feestelijke opening SPIL-centrum Boschdijk

Zaterdag 17 juli opent SPIL-centrum Boschdijk de deuren met een feestelijke middag voor alle bewoners van Woensel-West. De komst van het splinternieuwe SPIL-centrum moet Krachtwijk Woensel-West een nieuwe impuls geven. Hier huizen onder één dak: Zuidzorg Consultatiebureau, Peuterplaza Boschdijk, Korein Kinderplein en Basisschool 't Palet. Al deze partners werken samen aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar.

`Buurtontmoeting'

Een tweede belangrijke functie van het SPIL-centrum is de Buurtontmoeting. De Buurtinfowinkel en De Klaver (informatiepunt voor vrouwen) runnen samen de informatiebalie in het SPIL-centrum en verzorgen de `huiskamer' voor de buurt. Hier kunnen bewoners terecht voor vragen over de wijkvernieuwing en klachten over bijvoorbeeld vervuiling. Ook bewonersorganisatie Stichting Woensel-West verhuist mee naar het SPIL-centrum. De pas opgerichte buurtsportvereniging gaat gebruik maken van de gymnastiekzaal.

Programma

Het programma start om 14.00 uur, als de kinderen van 't Palet samen met de wethouders Mary Fiers (wonen, wijken en burgerparticipatie) en Lenie Scholten (jeugd, welzijn en zorg) het gebouw openen. Daarna wordt binnen het glas geheven. Gedurende de middag zijn er rondleidingen, activiteiten en optredens. Kinderen kunnen het SPIL-centrum ontdekken met een speurtocht.

Pedagogische visie

SPIL staat voor Spelen, Integreren en Leren. De partners maken gezamenlijk afspraken over de inhoudelijke pedagogische visie. Voordeel van de ononderbroken begeleiding is dat het makkelijker is om problemen vroeg te signaleren en hier tijdig op in te spelen. Het nieuwe centrum moet in de wijk als `spil' gaan fungeren op het gebied van opvoeden, educatie en ontmoeten.