Ministerie van Defensie


Brons voor Bram Som in Parijs

17 juli 2010, 15.16 uur

Atleet Bram Som. Foto: ministerie van Defensie

Landmachtsergeant Bram Som heeft gisteren tijdens de Diamond League-wedstrijd in Parijs de bronzen medaille gepakt. Hij kwam als vierde over de finish, maar de voor hem eindigende Pool Lewandovski werd gediskwalificeerd omdat hij de baan verliet vlak voor de finish.

Bram Som finishte op de 800 meter na 1:44:58. De Soedanees Abubaker Kaki werd eerste met 1:43:50, tweede werd de Zuid-Afrikaan Mulaudzi.

Som verwierf door dit resultaat een flinke dosis zelfvertrouwen. "Voor het eerst had ik het gevoel dat het rolde", zei een tevreden Som na zijn finish. "De eerste 200, 300 meter gingen nu heel makkelijk." Hij leek 50 meter voor de finish even te aarzelen: "Dat zat in mijn hoofd. Ik was bang om weer kapot te gaan. Maar ik ben lang niet zo stuk als na mijn race in Lausanne", zei de atleet uit Gaanderen.

Europees kampioen

Som, regerend Europees kampioen op de 800 meter, hoopt in Barcelona zijn titel te bestendigen. Op 18 juli loopt hij zijn laatste voorbereidingswedstrijd tijdens het Nederlands Kampioenschap en op 28 juli vinden de 800 meter series van het EK plaats. De finale volgt op 31 juli.