KNHS

Junioren springen naar zilver
17 juli 2010

Jardy (KNHS) De Nederlandse junioren springequipe heeft in Frankrijk zojuist zilver gewonnen op het Europees kampioenschap. Omdat zowel de Nederlanders als Duitsers super presteerden en nog op nul strafpunten stonden na twee manches, werd de strijd in een barrage beslecht. Daarin wisten de Duitsers wederom foutloos te blijven, dit lukte bij Nederland helaas niet waardoor schitterend zilver hun deel werd.

De zilver winnende equipe van bondscoach Sven Harmsen bestaat uit Dennis van den Brink Royal Dream, Stephanie van den Brink Wapper, Rabo Talententeamlid Sjaak Sleiderink BMC Laksha de Breve en Jesper Romp met Van Schijndels Kris.
In de barrage reed Dennis van den Brink foutloos en kreeg zus Stephanie een fout. Omdat de Duitsers al drie combinaties foutloos aan de finish hadden, moest Jesper Romp als derde Nederlander ook foutloos blijven maar dat lukte helaas niet. De vierde ruiters van de teams kwamen vervolgens niet meer in actie. Na het brons gisteren voor de Young riders en equipe is dit een geweldig vervolg voor de ruiters van Harmsen.
Ook in het individuele klassement staan verschillende Nederlandse combinaties nog op kansrijke posities.

Later meer over de prestaties op het Europees kampioenschap in Frankrijk.