Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 17-07-2010

Politie in actie met partners in wijk Bergse Plaat

BERGEN OP ZOOM: Wijkagent Harry Louwers heeft deze week samen met zijn collega's van het team Bergen-Woensdrecht, het Buurtpreventieteam en de afdeling Handhaving van de Gemeente extra controles in zijn werkgebied uitgevoerd in het kader van het project "Zichtbaar". Er werden diverse controles gehouden om de veiligheid en leefbaarheid in de wijk Bergse Plaat te vergroten. Er werden onder meer 54 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende verkeersovertredingen maar ook werden controles uitgevoerd op het gebied van milieu, achterstallige geldboetes, drugsgebruik, afvaldumpingen en hangjongeren.

Op locaties waarover klachten van bewoners bestonden op het gebied van leefbaarheid en (verkeers)veiligheid werden extra controles gehouden. Er werd een aantal huisbezoeken afgelegd in verband met het innen van achterstallige geldboetes; Verder werden er controles gehouden ivm de Wet Wapens en Munitie; drugsbezit- en drugsgebruik en het dumpen van afval uit auto's; Ook werd een hanggroep in de wijk naar een plaats verwezen waar zij geen
hinder kunnen veroorzaken.

Tevens werden op verschillende plaatsen in de wijk snelheidscontroles gehouden en werd gekeken naar het rijgedrag van allerlei
verkeersdeelnemers. Deze controles werden uitgevoerd in samenwerking met het Buurtpreventieteam. Er werden voorlichtingsfolders uitgedeeld aan verkeersovertreders die wel wat te snel reden in de 30km zone, maar nog niet in aanmerking kwamen voor een bon. De milieucontrole werd uitgevoerd in samenwerking met de afdeling Handhaving van de gemeente Bergen op Zoom.

Buiten vele waarschuwingen, werden waar nodig ook bekeuringen
uitgedeeld: 54 voor verkeersovertredingen. Variërend van het rijden met bromfietsen over fietspaden en trottoirs; te snel rijden en roekeloos rijgedrag tot het niet handsfree bellen of rijden zonder rijbewijs door automobilisten Ook werden enkele processen verbaal uitgeschreven voor het weggooien van afval op de Boulevard.

Veel bewoners reageerden positief op al deze activiteiten in hun wijk.

Knul neemt na zes rijlessen auto pa mee

BERGEN OP ZOOM: Een 19-jarige man uit Bergen op Zoom is vannacht omstreeks 04.30 uur op de Meidoornlaan betrapt het rijden zonder rijbewijs. De jonge automobilist vertelde de agenten dat hij al zes rijlessen had gevolgd en dat hij nu de aangeleerde vaardigheden in de praktijk wilde uitvoeren. Hij reed in de auto van zijn vader, die had hij zonder diens toestemming meegenomen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Man rijdt met auto in de sloot

ZEVENBERGEN: Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is vannacht omstreeks 02.30 uur op de Langeweg met zijn auto in de sloot gereden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 600 ugl. Hij had naar eigen zeggen tien biertjes gedronken. Hij raakte niet gewond. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Taxichauffeur bestolen door klant

BERGEN OP ZOOM: Een 51-jarige taxichauffeur is vannacht omstreeks 02.45 uur door een brutale klant bestolen. Na een kennelijk uitgelokte discussie over het wisselgeld deed de man een greep in de portemonnee van de chauffeur. De chauffeur duwde de dief tijdens de rit uit zijn auto, die daarna uit handen van collega's van het slachtoffer en de politie wist te blijven. Het grootste deel van de buit werd op straat terug gevonden.

De agenten kregen een melding dat op de Ravelstraat een beroofde taxichauffeur stond, samen met enkele collega's. Het slachtoffer vertelde dat hij op de kruising Hoogstraat / Kerkstraat een man had opgepikt Ter hoogte van de Pergolesilaan wilde de klant uitstappen. De chauffeur gaf aan wat de ritprijs was. De man betaalde met een bankbiljet, waarna hij het wisselgeld van de chauffeur terug kreeg. Daarna begon de man ruzie te maken met de chauffeur over het geld dat hij had terug gekregen. Hierna deed hij onverhoeds een greep in de portemonnee van de chauffeur. Voordat de dief uit kon stappen, reed de chauffeur snel weg, ter hoogte van de Kalmastraat gaf de chauffeur de klant echter een duw waardoor die uit de auto viel.

Nadat het slachtoffer de centrale had gebeld, kwamen collega's en agenten ter plaatse. Toen bleek de dief echter verdwenen te zijn. Wel werd op de weg in de omgeving het grootste deel van de buit terug gevonden, waardoor de dief uiteindelijk maar enkele tientallen euro's buit heeft gemaakt. Enkele collega's van het slachtoffer gaven aan de bedoelde man ook wel eens vervoerd te hebben. Het zou gaan om een blanke lange tengere man, circa 30 jaar oud, met lang blond haar tot op de schouders. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 17-07-2010 14:51 | © Regio Midden en West Brabant |