Gemeente Meppel


Burgerjaarverslag 2009 verschenen

Het Burgerjaarverslag is er weer. Dit jaar is het in digitale vorm verschenen.
In het Burgerjaarverslag staat informatie over de dienstverlening van de gemeente, de bezwaren en klachten, burgerparticipatie, statistieken en hoogtepunten van het jaar 2009.

Burgemeester Jan Westmaas geeft in het Burgerjaarverslag 2009 een overzicht van het wel en wee van Meppel. De inleiding heeft de titel meegekregen: Meppel, stad van verbinding. Hierin wordt ingegaan op bijvoorbeeld knooppunt Lankhorst als belangrijk verbindingspunt. Een andere belangrijke ontwikkeling is de aanleg van een glasvezelnetwerk. In het kader van verbinding wordt ook de actie rond het intercitystation genoemd.

De burgemeester staat ook stil bij de verbondenheid tussen de inwoners van Meppel in moeilijke tijden. Bedoeld wordt hier de gevolgen van de economische recessie, zoals bedrijfssluiting, fusies en het verlies van banen. Gelukkig kan ook gemeld worden dat de verkoop van bedrijfsterrein gewoon doorgaat en dat dit op termijn weer werkgelegenheid oplevert. De burgemeester roept op om de verbondenheid met elkaar in Meppel te koesteren en vast te houden: "Dat maakt Meppel zo uniek".